Jesse Sarajärvi lopettaa SJK:ssa – syynä opiskelu ja vakava sairaus

Jesse Sarajärvi lopettaa SJK:ssa pelaamisen ja keskittyy opintoihinsa. Arkistokuva FC Lahtea vastaan pelatusta ottelusta. Sami Lettojärvi

toimitus

SJK:n keskikenttäpelaaja ja oma kasvatti Jesse Sarajärvi ei jatka pelaamistaan SJK:ssa, tiedottaa SJK.

Sarajärvi keskittyy tällä hetkellä opintoihinsa Vaasan yliopiston kauppakorkeakoulussa. Päätöksen taustalla on halu saattaa opinnot loppuun, mutta siihen ovat vaikuttaneet myös henkilökohtaisessa elämässä koetut haasteet. Viimeisen vajaan kahden vuoden ajan Sarajärven elämää ovat koetelleet vakavat terveyshuolet, joista on tähän päivään saakka vaiettu.

Kesällä 2018 nyt 24-vuotiaan Sarajärven aivolisäkkeestä löydettiin kasvain. Lääkärien mukaan pelaaja pystyisi jatkamaan harjoitteluaan normaalisti, omien tuntemustensa mukaan. Kasvain on sittemmin saatu hallintaan ja Sarajärvi on päässyt nauttimaan pelaamisesta sekä elämästään normaaliin tapaan. Elimistön hormonitasoja säätelevässä aivolisäkkeessä ollut kasvain jätti kuitenkin jälkensä huippu-urheilijan arkeen ja vaikka elämä hymyilee tällä hetkellä leveästi, päätti Sarajärvi itse ottaa aikalisän ammattilaisjalkapalloilusta.

– Olen tässä jo monta vuotta tehnyt töitä jalkapallon eteen ja elämä on ollut silleen raskasta oireiden vuoksi. Se oli aika vaikeaa, kun ei meinannut jaksaa tehdä mitään. Sitä tuli treeneistä kotiin ja oli ihan väsyksissä. Se kasvain aivolisäkkeessä tuottaa maitohormonia, joka sitten taas vetää testosteronitasot ihan nolliin. Siinä menee hormonit ihan sekaisin ja oli kokoajan semmoinen sumuinen olo. Minään aamuna ei herännyt pirteänä, vaikka kuinka yritti nukkua ja tehdä kaiken levon eteen, Sarajärvi kertoo seuran tiedotteessa.

Sarajärvi luuli vedon olleen pois kovan treenaamisen vuoksi. Hän sanoo seuran tiedotteessa, että tieto siitä, mistä vetämättömyys johtuu, oli vapauttava.

– Sen jälkeen sitä alkoi miettimään omaa elämää ja jalkapalloa. Että puskenko minä tässä seinää päin, kun on tällainen juttu painanut tuossa. Tätä sairautta on joutunut kuitenkin kokoajan miettimään. Syön siihen lääkettäkin, jota otetaan kerran viikossa ja se lääke aiheuttaa aina aika pahat vastaoireet. Joten ei semmoisen lääkkeen kanssa ole helppoa olla ammattilaisurheilija. Kun kuitenkin siinä pitäisi olla joka päivä parhaimmillaan, Sarajärvi kertoo tiedotteessa.

Sarajärvi kertoo tiedotteessa, ettei sulje pois mahdollisuutta, että hän palaisi pelikentille jonain päivänä.

Sarajärvi teki Veikkausliiga-debyyttinsä kaudella 2014 ja debyytti SJK:n edustusjoukkueessa syntyi kaudella 2012 Ykkösessä. Sarajärven oireet alkoivat näkyä armeijan jälkeisellä kaudella 2016, kun hänen palautumisensa kanssa huomattiin olevan isoja ongelmia. Sarajärvi oli kaiken datan mukaan huippukunnossa, mutta hän ei palautunut harjoituksista tai otteluista normaaliin tapaan. Vaikka asiaa tutkittiin pitkään, saatiin siihen vastaus vasta kesällä 2018.

SJK:n kasvatti Sarajärvi on ollut voittamassa Veikkausligassa kultaa, hopeaa ja pronssia sekä Suomen cupin ja Liigacupin kertaalleen. Hän oli myös voittamassa kaudella 2011 A-nuorten SM-pronssia ja nousemassa SJK:n kanssa Veikkausliigaan kaudella 2013. Kaikkiaan SJK:n edustusjoukkueessa on tullut kasaan 78 virallista ottelua ja niissä on syntynyt kuusi maalia. Ensimmäinen liigamaali syntyi RoPS:ia vastaan kaudella 2017. Edustusjoukkueen lisäksi, hän on pelannut SJK Akatemian paidassa Kakkosessa yhteensä 57 ottelua tehnyt niissä kahdeksan maalia. Hän on edustanut myös määräaikaisilla lainasopimuksilla FC YPA:a kaudella 2012 ja kaudella 2016 FC Hakaa.

Sarajärven lisäksi SJK:n viime kauden pelaajista myös Billy Ionsin ja Denys Oliinykin tilanne on vielä auki. SJK tiedottaa heidän jatkostaan myöhemmin.

Kommentoi