Seinäjoen kaupunginkirjasto haastaa aikamatkailemaan – juhlavuoden kunniaksi koottu myös Seinäjoki-aiheisia kirjoja

Vuodenvaihde tarkoittaa myös kirjastojen perinteisiä lukuhaasteita.

Seinäjoen kaupunginkirjasto haastaa tänä vuonna kaikkia matkustamaan ajassa kirjoja lukemalla tai kuuntelemalla. Lukuhaasteen tavoitteena on lukea kirja 25 kohtaan kolmestakymmenestä tarjolla olevasta vaihtoehdosta. Tänä vuonna haasteen teemana on aika. Yhden haastekohdan saa suoritettua lukemalla esimerkiksi 1960-luvulla kirjoitetun tai sille ajalle sijoittuvan teoksen. Tiettyihin vuosiin sijoittuvien haastekohtien lisäksi voi lukea esimerkiksi kirjan, joka sijoittuu opiskeluaikaan, talveen tai lama-aikaan. Koska tämä vuosi on Seinäjoen kaupungin 60-vuotisjuhlavuosi, kirjastossa on koottu myös haastekohtiin sopivia Seinäjoelle sijoittuvia tai Seinäjoesta kertovia kirjoja.

Lukuaikaa on koko vuosi 2020. Haastevihkon voi hakea kaupunginkirjaston toimipisteistä tai sen voi tulostaa itse kirjaston nettisivuilta. Haasteen suorittaneiden kesken arvotaan kirjakaupan lahjakortti.

Vinkkejä haastekohtiin sopivista kirjoista jaetaan kirjaston somessa ja verkkokirjastossa koko vuoden ajan. Haasteella on oma Facebook-ryhmä, jossa myös haasteen suorittajat itse voivat antaa lukuvinkkejä.

Viime vuoden haasteessa matkailtiin maailmalla, tavoitteena oli lukea kirja 25 eri maasta. Lukuhaasteen Facebook-ryhmäläiset lukivat yhteensä vuoden aikana 194 maata.