Keskustaksille uusi toimitusjohtaja – aloittaa työnsä ensi viikolla

Antti Ålander aloittaa Keskustaksin uutena toimitusjohtajana. Keskustaksi Oy

toimitus

Keskustaksi Oy:n uutena toimitusjohtajana aloittaa Antti Ålander Hän aloittaa työnsä tiistaina 7. tammikuuta Seinäjoella.

– Ala on kilpailun vapautumisen myötä muutosten edessä ja kehittyy kiihtyvällä vauhdilla. Markkinatilanne haastaa, mutta samalla markkinassa on paljon uusia mahdollisuuksia heille, jotka haluavat kulkea kehityksen etunenässä, Ålander sanoo tiedotteessa.

Keskustaksin omistavat rinkiin kuuluvat yli 200 taksiyrittäjää. Keskus työllistää Seinäjoella 18 henkilöä ja välittää vuosittain yli 300 000 kyytiä noin 300 autolle. Kilpailu kiristyy jatkuvasti, kun kansalliset ja globaalit toimijat tulevat peliin mukaan.

Ålander korostaakin, että kilpailussa tärkeintä on pitää oma toiminta ajan tasalla ja katsoa alaa myös oman siilon ulkopuolelta.

– Taksialalla on pitkä historia ja vahvat perinteet. Varmasti jatkossakin kivijalkamme on liikuttaa ihmisiä paikasta toiseen ja palvella moninaista asiakaskuntaa parhaalla mahdollisella tavalla. Mutta miten sen teemme ja mitä muuta voimme välittää kuin kyytejä?

– Kunnolliset sovellukset, joiden avulla taksin tilaaminen on helppoa, tavarakuljetukset, harrastuskuljetukset, kevytyrittäjyys maaseudulle, irrottautuminen kalliin palvelun leimasta. Näitä on aloitettu, mutta miten tarina jatkuu – se meidän täytyy ratkaista yhdessä, hän sanoo.

Ålander on koulutukseltaan diplomi-insinööri. Hän siirtyy uuteen tehtäväänsä talotekniikan suunnittelutoimisto Granlund Pohjanmaa Oy:stä, jossa hän on työskennellyt osastonjohtajana ja vastannut ohjelmistoliiketoiminnasta sekä siihen liittyvästä konsultoinnista. Sitä ennen hän on toiminut teollisuudessa muun muassa asiantuntijana ja projektitehtävissä sekä myynnin tehtävissä konsulttina.

– Taksialasta minulla ei ole aiempaa kokemusta, joten ensimmäinen tehtäväni on tutustua autoilijoiden ja välityskeskuksen henkilöstön arjen työhön sekä alan lainsäädäntöön. Olisi kiinnostavaa osallistua myös seuraavaan Keskustaksin järjestämään kuljettajakoulutukseen. Autoilun jätän toki jatkossakin heille, jotka sen osaavat paremmin, Ålander kertoo tiedotteessa.

Kommentoi