Liukkaus vaikeuttanut Etapin jätekuljetuksia – tänä talvena tarvittu jo hinausautoa

Lakeuden Etappi muistuttaa, että talvella on syytä huolehtia, etteivät jätteet pääse jäätymään kiinni astiaan. Kuvituskuva. Jussi Vehkasalo

toimitus

Teiden liukkaus on vaikeuttanut ja hidastanut jätekuljetuksia Etelä-Pohjanmaalla, tiedottaa Lakeuden Etappi.

Etapin mukaan jäteautolla ei pääse kaikkiin paikkoihin, sillä hiekoittamaton tie saattaa suistaa ison auton ojaan. Tämä puolestaan hidastaa jäteastioiden tyhjentämisiä, ja kun kyse on sadoista astioista, koko tyhjennysreitin aikataulu viivästyy.

Kuljettajan on harkittava tapauskohtaisesti paikan päällä, mihin pystyy tai ei pysty ajamaan. Ojaan suistumisia sattuu vuosittain ja nyt on sattunutkin jo muutamia tapauksia liukkauden takia, niin että hinausauto on tarvittu apuun.

Talvisaikana auraus ja lumenluonti jäteastialle johtavalle reitille kuuluvat kiinteistönhaltijan vastuisiin, jotta paikalle pääsee ajamaan. Samoin pihojen ja pihateiden hiekoitus liukkauden torjumiseksi on kiinteistönhaltijan vastuulla.

Jätekuljettajat muistuttavat myös, että valaistus ja astian sijainti kiinteistöllä olisi sellainen, niin että jäteastia löytyy pimeässä. Pakkasilla on hyvä myös varmistaa, että jäte ei ole jäätynyt kiinni astian sisälle, jotta se kipatessa tyhjenee, ja että jäteastia ei ole jäätynyt maahan kiinni.

Kommentoi