Seinäjoen kaupunki sulki Björkenheimin sillan turvallisuussyistä kokonaan – Romahtamisen vaara on todellinen

Vapaudentien ja Huhtalantien liikenteen poikittaisesti yhdistävä Björkenheimintien silta suljettiin ajoneuvoliikenteeltä 11. joulukuuta.

Törnävän sairaala-alueelle johtavan, vuonna 1922 valmistuneen sillan heikentyneestä kunnosta oli tehty kaupunkilaishavainto. Seinäjoen kaupunki reagoi palautteeseen ja tiedotti sulkevansa sillan turvallisuussyistä toistaiseksi. Kaupunki kertoi haluavansa tutkituttaa tarkemmin mahdolliset vauriot.

Seinäjoen kaupungin kunnossapitomestari Jarno Aaltonen kertoo, että silta on päästy tarkastamaan maanantaina. Arvion teki ulkopuolinen asiantuntija, joka on erikoistunut siltarakenteisiin.

Sillan kantavan pitkittäispalkin halkeamasta tehty kaupunkilaishavainto on osoittautunut todelliseksi riskiksi. Asiantuntija-arvion mukaan halkeamat betonissa ja teräksen ruostevauriot murtumakohdissa ovat sellaisia, että silta päätettiin sulkea kokonaan.

– Asiantuntijan tekemän arvion mukaan sillassa on aika iso lohkeama, josta aiheutuu ilmeinen sortumavaara. Tästä syystä suljemme sillan kaikelta liikenteeltä välittömästi, Aaltonen kertoo.

Sillalla on tähänkin saakka ollut kolme tonnin painorajoitus. Nyt siis kielletään varotoimenpiteenä kaikki liikenne jalankulkijat ja pyöräilijät mukaan lukien.

– Silta ei kestä ajaa yli. Ettei vahinkoja syntyisi, joudumme varotoimenpiteenä sulkemaan sillan myös kevyeltä liikenteeltä.

Aaltonen ei tässä vaiheessa osaa arvioida, mitkä tulevat olemaan jatkotoimenpiteet: kyetäänkö siltaa korjaamaan tai kannattaako se ylipäätään.

– Vaurio on nyt tiedossa, ja mahdollisista toimenpiteistä saamme lisätietoa myöhemmin, kun vaihtoehtoja on kartoitettu.

Kaupunki tiedotti vielä tiistaina, että se tulee kertomaan lisätietoja sillan kunnosta loppuviikosta.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat