Erityistä tukea ammatillista perustutkintoa tai lukio-opintoja suorittaville opiskelijoille tarjoava OPI-kuntoutus laajenee Seinäjoelle

Lue uusin printtilehti tästä.

toimitus

Ammatillisten oppilaitosten opiskelijoiden tueksi kehitetty OPI-kuntoutus laajenee alkuvuodesta Seinäjoelle. Mukana ovat koulutuskuntayhtymä Sedu, Seinäjoen lukio ja lukion aikuiskoulutuslinja.

OPI-kuntoutus tarjoaa tukea opintoihin, masennusoireisiin ja elämänhallintaan ammatillista perustutkintoa tai lukio-opintoja suorittaville opiskelijoille. Kuntoutus auttaa esimerkiksi silloin, kun opinnot uhkaavat viivästyä.

– Se auttaa saattamaan tutkinnon loppuun ja vahvistamaan sosiaalisia suhteita tilanteessa, jos omat voimavarat eivät tunnu riittäviltä. Moni hyötyy myös kursseilta saatavasta vertaistuesta, Kela tiedotteessa kuvaillaan.

OPI-kurssit järjestetään yhteistyössä kuntoutuksen palveluntuottajien ja oppilaitosten kanssa. Kuntoutukseen osallistutaan opintojen ohessa. Kurssiin sisältyy 5–8 yksilöllistä käyntikertaa ja 12 ryhmämuotoista kuntoutuspäivää kahden peräkkäisen lukukauden aikana.

Kuntoutuksen palveluntuottaja järjestää kurssien hakuvaiheessa infotilaisuuksia, joihin kuntoutuksesta kiinnostuneet opiskelijat ja oppilaitoksen henkilöstö voivat osallistua.

Kelan mukaan OPI-kurssille voi hakea 16–29-vuotias ammatillista perustutkintoa tai lukiota suorittava opiskelija seuraavissa tapauksissa: diagnosoitu masennus- tai ahdistuneisuushäiriö, opinnot uhkaavat pitkittyä tai keskeytyä, hankaluuksia sosiaalisissa tilanteissa tai oppimistilanteissa.

Kommentoi