Coca-Cola-rekan ajoreitti on salaisuus, jotta kansaa ei kertyisi katujen varrelle – Tällainen auto vetää 30 000 tölkin lastia

Coca-Colan joulurekan pääkuljettajana toimii salolainen Tomi Lohivuo. Hänen mukaansa auto kiinnostaa reitin varrella. – Pysähdyspaikoilla ei tarvitse yksin olla, hän hymyilee. Sauvo Jylhä

Oskari Lehto

Suomen ehkä odotetuin ajoneuvo eli Coca-Colan joulurekka kävi torstaina lastattavana Sinebrychoffin tehtaalla Keravalla.

Viime vuonna Suomessa ensi kertaa kiertänyt maailmankuulu mainosrekka sai käsittämättömän suuren suosion, ja myös nyt odotukset ovat korkealla.

Coca-Cola Suomen viestintäpäällikkö Théa Natri ei halunnut paljastaa rekan tarkkaa ajoreittiä ensimmäiseen kohteeseen Vantaalle, jotta ihmisiä ei kerääntyisi teiden varsille ja jotta sen vuoksi ei syntyisi vaaratilanteita.

– Sinänsä on ihanaa, miten innoissaan ihmiset rekasta ovat. Olemme saaneet kymmenittäin toiveita rekan pysähdyspaikoista. Niitä on tullut kauppiailta, mutta myös tavallisilta ihmisiltä, jotka ovat toivoneet rekan ajavan heidän kotikatunsa kautta.

Suomessa liikennöivä Coca-Colan joulurekka on viime vuodelta tuttu Kenworth-jenkkirekka vuosimallia 1978. Sen kuljettamisesta vastaa salolaisen Tomi Lohivuon kuljetusyhtiö.

Rekan tunnistaa punaisesta väristä, isosta joulupukin kuvasta kyljessä sekä koristevalonauhoista, joissa on yhteensä 11 000 ledivaloa.

Keravalla joulurekkaan pakattiin noin 30 000 Coca-Cola-tölkkiä, joista suurin osa sisältää sokeritonta colajuomaa.

Joulurekka kiertää tapahtumissa, joissa jaetaan ilmaisia juomia ja joissa voi kuvauttaa itsensä rekan vieressä.

Suomen kaikki Coca-Colat valmistetaan Keravalla. Rekka ei kuitenkaan ole toistaiseksi pysähtynyt Keravalla yleisön nähtävänä.

– Ehkä tulevina vuosina sekin toteutuu, Théa Natri miettii.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu