Seinäjoen vuoden urheilija on valittu

Seinäjoen Vuoden urheilija 2019 on Petteri Peitso. Riina Haapala

toimitus

Seinäjoen kaupungin hyvinvointilautakunta on myöntänyt Vuoden urheilija -palkinnon yleisurheilija Petteri Peitsolle

Vuoden urheilijaksi voidaan valita yleisen sarjan suomenmestaruuden voittanut ja mahdollisesti kansainvälisesti menestynyt urheilija, jonka asuinpaikka on Seinäjoki. Palkinnonsaajaksi valitaan henkilö, joka on urheilussa näkyvästi esillä ja toimii esimerkkinä nuorisolle omassa lajissaan. Palkinto voidaan myöntää myös joukkueelle tai seuralle.

Lautakunta kuvailee Petteri Peitsoa lajissaan loistavaksi esimerkiksi sinnikkyydestä ja innokkaasta harjoittelusta fyysisistä esteistä huolimatta. Seinäjoella asuva Peitso edustaa Seinäjoen Seudun Urheilijoita ja kilpailee näkövammaisten parayleisurheilussa.

Peitso sijoittui vuoden 2019 parayleisurheilun Dubain MM-kisoissa kahdeksanneksi sokeiden F11-luokan kiekonheitossa ja yhdenneksitoista kuulassa. Aiemmin Peitso on saavuttanut arvokisamitaleita kilpailtuaan heikkonäköisten luokassa. Näkökykynsä jo lapsena menettänyt Peitso siirtyi F11-luokkaan, kun näkö alkoi entisestään heiketä. Viime vuosina Peitso on keskittynyt heittolajeihin ja tavoitteena on päästä edustamaan Suomea paralympialaisissa. Vuonna 2020 urheilijan on tarkoitus pitää pitkä etelän leiri talvella, kiertää kesän aikana GP-sarjan kisoja Euroopassa ja käydä valmistava leiri syksyllä ennen arvokisoja lähellä kisapaikkaa joko Koreassa tai Japanissa.

Vuoden urheilija -palkinnon suuruus on 3600 euroa. Palkinnon saajaa voivat ehdottaa paikalliset urheiluseurat. Aiempia palkinnonsaajia ovat muun muassa Petra Olli, Seinäjoen jalkapallokerho ja Jukka-Pekka Vainionpää.

Peitson yleisurheilusaavutukset

2007 F13 kiekko MM-pronssi

2009 F13 kuula EM-kulta

2011 F13 kuula MM-hopea, kiekko MM-pronssi, maalipallo EM-kulta

2013 F12 kiekko MM neljäs sija

2014 F12 kiekko EM seitsemäs sija, maalipallo MM-hopea

2015 F12 kiekko MM yhdeksäs sija, maalipallo EM-hopea

2018 F11 kiekko EM neljäs sija

2019 F11 kiekko MM kahdeksas sija, F11 kuula MM yhdestoista sija

Kommentoi