Tässä on Suomen ravintola-alan terävin kärki – nämä 45 huippuosaajaa kisaavat Pro-kilpailussa

Ravintola-alan huippuammattilaisten Pro2020-kilpailu lähestyy. Helsinkiläiset Laura Apukka ja Janek Bjurström kilpailevat yrittäjäsarjassa. Pro2020

Jari Pietiläinen

Ravintola-alan ammattilaisten terävin kärki on jälleen seulottu, kun Aromi-lehti julkisti vuoden 2020 Pro-finalistit. Osaajat palvelevat niin Ivalossa ja Oulussa kuin keskisen ja eteläisen Suomen kaupungeissakin.

Pro-finalistit 15 sarjassa edustavat alan parasta osaamista, palveluasennetta ja ymmärrystä tuloksen teosta. Kussakin sarjassa on kolme ammattilaista, ravintolaa, kahvilaa tai palvelua.

Finalistijoukko on tänä vuonna monikansallinen: palvelualan murros näkyy niin, että alalla jo pitkään töitä tehneet osaajat muista maista murtautuvat nyt eturiviin.

Esimerkiksi Ravintolan asiakaspalvelija -sarjassa kaikkien ehdokkaiden alkuperäinen kotimaa on muu kuin Suomi.

Upeat finalistit ovat muuttaneet Virosta Lohjalle, Thaimaasta Vantaalle ja Turkista Helsinkiin. Pro-tasoisia osaajia on myös Vietnamista ja Zimbabwesta.

Jo viidettä kertaa Pro-palkinto jaetaan myös Vastuullisuus-sarjassa. Siinä korostuu kokonaisvaltainen yritysvastuu, joka on selvästi nousussa kaikkien ehdolla olevien ammattilaisten ja heidän työnantajiensa toimissa.

Yhteiskunnallista vastuuta taas toteutetaan upeasti Innovaatio-sarjan ehdokasyrityksissä, joista jokainen lähestyy aihetta eri tavoin.

Ehdokkaisiin voi tutustua propalkinnot.fi-sivustolla. Heitä saa myös kannustaa 15. joulukuun asti kommenteilla, jotka vaikuttavat osaltaan tuomarien päätöksiin.

Voittajat julkistetaan Finlandia-talolla järjestettävässä gaalassa torstaina 30. tammikuuta.

Pro2020-finalistit:

Opettaja:

Tuija Auramo, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia, Jyväskylä

Tuula Loukkola, Kaukovainion yksikkö, OSAO koulutuskuntayhtymä, Oulu

Riikka Mantila, Turun ammatti-instituutti, Turku

Ammattikeittiön kokki:

Johannes Djupsjöbacka, StaffPoint, Oulu

Jukka Jalava, Helsinki-Vantaan lentokenttä, SSP Finland, Vantaa

Merlin Kimmel, Antell KV1, Vantaa

Ammattikeittiön päällikkö:

Jetro Luumi, Ravintola Huoltamo (Yle), Palmia, Helsinki

Henna Rajamäki, Hakametsän jäähalli, Restel-ravintolat, Tampere

Milla Westerlund, Campus Food Market, ISS Palvelut, Helsinki

Ammattikeittiön tuotekehittäjä:

Minna Jalo, Arkea, Turku

Terhi Kylä-Sipilä, Päijät-Hämeen Ateriapalvelut, Lahti

Terhi Paldan, ISS Food Service, Helsinki

Ammattikeittiön työntekijä:

Mumina Hassan Ali, Palvelukeskus Helsinki, Helsinki

Eucalptus Ncube, Messukeskus, Fazer, Helsinki

Kirsi Mäkynen, Kurikan kampus, Seinäjoki

Baarimestari:

Petri Määttä, Cafe Kuluma, Oulu

Emmi Peltonen, Långvik Congress Wellness Hotel, Kirkkonummi

Juha Riepula, Hotelli Ivalo, Ivalo

Hovimestari/sommelier:

Katrina Laitinen, BasBas, Helsinki

Olli Nurmilahti, Palace, NoHo Partners, Helsinki

Jouni Olkkonen, BW-Restaurants, Helsinki

Innovaatio:

Flavoria-tutkimusravintola, Turun yliopiston ja Sodexon yhteistyöhanke

Nordic Food Tech VC -pääomasijoitusrahasto

Ravintola Ultima, Henri Alén

Kahvilan työntekijä:

Hien Dong, Antell Arkadia, Helsinki

Nina Komonen, Konditoria pH7, Järvenpää

Katariina Silvo, Café Visio, ISS Palvelut, Helsinki

Ravintolan asiakaspalvelija:

Murat Kilickesen, Radisson Blu Plaza Hotel, Helsinki

Mathias Meltsas, Långvik Congress Wellness Hotel, Kirkkonummi

Ekaphol Nirojram, Tiederavintola Heureka, Kanresta, Vantaa

Ravintolan keittiöpäällikkö/keittiömestari:

Timo Lepistö, Finlandia-talo, Kanresta, Helsinki

Serko Rantanen, BW-Restaurants, Helsinki

Tomas Svartsjö, Ateljé Finne, Helsinki

Ravintolan kokki:

Mari Seppälä, Scandic Julia, Scandic Hotels, Turku

Heidi Sovelius, YES YES YES, NoHo Partners, Helsinki

Niko Tähti, Savoy, NoHo Partners, Helsinki

Ravintolapäällikkö:

Marju Miikkulainen, Maya Bar & Grill, CMB-ravintolat, Helsinki

Raija Sillanpää, Hilton Helsinki Kalastajatorppa, Helsinki

Markku Valkamo, Trattoria Sogno, Helsinki

Vastuullisuus:

Hotelli Helka

Kanresta

Scandic Hotels

Yrittäjä:

Laura Apukka ja Janek Bjurström, Espan Sokeri, Pompier-ravintolat, Helsinki

Justine Caoibes ja Paul Tello, Ravintolat Pobre ja Paisano, Helsinki

Loretta ja Simo Pietilä, Juhlatalon ravintolat, Tampere

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

  1. Seinäjoen Sanomat jää ilmestymistauolle
  2. Kuinka sinä uskalsit? – seinäjokelainen Päivi vaihtoi alaa ja perusti oman yrityksen viisikymppisenä eikä ole katunut päivääkään
  3. Suunnistuskausi alkaa Seinäjoella omatoimisesti
  4. Seinäjoen seurakunnan jumalanpalvelukset ottivat digiloikan – virtuaalilähetykset suositumpia kuin perinteiset
  5. Astetta hauskempaa ulkoilua – kokosimme vinkkejä Seinäjoelta
  6. Ideaparkin Citymarket ja Huhtala Logistics aloittavat yhteistyön – kuljettavat ostokset ilmaiseksi riskiryhmille
  7. Seinäjoelle tulossa kaupunkipyörät – 50 pyörää, 14 pysäkkiä
  8. Koronan seuraus: Rikollisuus vähentynyt Pohjanmaalla, mutta petosyritykset ja kotihälytykset lisääntyneet
  9. Seinäjoki alkaa jakaa kouluruokaa etäopetuksessa oleville oppilaille – annoksia jaetaan yli 1600
  10. Tuju-panimo sopeutuu – Harapaisissa toimivan pienpanimon tynnyriolut lorotetaan nyt käsipelillä pulloihin ja myydään panimomyymälässä
  11. Jäitkö työttömäski ja haluaisit opiskella? – SeAMK luopuu avoimen ammattikorkeakoulun opintomaksuista osittain
  12. Seinäjoen kaupunki soittaa yli 5000 ikäihmiselle – soittokierros alkaa yli 85-vuotiaista
  13. Limu ja lihis vaihtuivat kunnon lounaaseeen ja kalenteriin raivattiin tilaa liikunnalle - seinäjokelaisyrittäjä oppi nauttimaan liikkumisesta: "En olisi uskonut, että viikon paras hetki on jumppa"
  14. Asuntosijoittaja kaipasi helposti ostettavaa palvelua – kun sitä ei ollut, seinäjokelainen Jussi Takala perusti yrityksen itse
  15. Tässä on Seinäjoen Hyvä asiakaspalvelija 2020

Näytä lisää