Tässä ovat Seinäjoen seitsemän ihmettä

toimitus

Elokuva-alan yrittäjä Janiv Oskár haastoi syyskuussa 2019 Seinäjoen ja seinäjokiset katsomaan ympärilleen. Yleisöltä kuultiin vinkkejä alueella sijaitsevista ihmeellisistä kohteista, joista valittaisiin viralliset "Seinäjoen 7 ihmettä".

– On ollut hieno huomata, kuinka paljon kiinnostusta tämä tempaus on yleisesti herättänyt. On esitetty epäilyjäkin, että Seinäjoelta ei taatusti löytyisi mitään ihmeellistä. Ihmeet löytyvät usein sieltä, mistä niitä vähiten on etsitty, Oskár kertoo tiedotteessa.

Raati valitsi ihmeet ehdotusten joukosta. Myös yleisö sai äänestää omaa suosikkiaan. Ihmeraatiin kuuluivat Susanna Tyrväinen, Tuula Lahti, Anne Puumala, Leena Kråknäs, Harri Ritari, Harri J. Panula ja Sinikka Knaapila.

Yleisön suosikiksi valikoitui Ylistaron kirkko. Muut kuusi ihmettä ovat Östermyran alue, kevättulvat ja vesirakentaminen, Maailman raitti, Nurmon norppa, Vittingin kaivokset ja Aalto-keskus.

Oskárin mukaan projekti sai kiitosta, mutta myös epäilijöitä riitti.

– Olemme välillä aivan liian vaatimattomia. Kehumiselle on oma terminsä. Se on "rossaamista". 7 ihmettä -projektin myötä voimme todeta, että turhaan viljelemme "ei meillä ole mitään" -asennetta. Alueella piilevät ihmeet ovat jopa kansainvälisesti merkittäviä. Täytyy vaan uskaltautua omia asioitammekin kehumaan, silloin kun sille on aihetta, Oskár huomauttaa tiedotteessa.

Seinäjoen 7 ihmettä

Ylistaron kirkko

Östermyran alue

Kevättulvat ja vesirakentaminen

Maailman raitti

Nurmon norppa

Vittingin kaivokset

Aalto-keskus

Kommentoi