Seinäjoen ammattikorkeakoulun tämän vuoden liikeidea- ja kasvukilpailu voitettiin elämyksellisillä junamatkoilla ja kevytyrittäjäsovelluksella

GrowUp Students -kilpailun palkitut: Maureen Fontaine, Christian Liefeldt, Mathilde Hermant, Jenny Ekman-Kaivonen, Belkys Sanders, Pietari Sillasto ja Francisca Gomes. SeAMK

toimitus

Seinäjoen ammattikorkeakoulun järjestämän GrowUp Students -kilpailun voittajat ovat selvillä. Liikeidea- ja kasvukilpailun sekä valmennusprosessin yhdistävän kilpailun 15 kilpailijaa tai tiimiä käsittänyt finaali järjestettiin SeAMKissa keskiviikkona 27. marraskuuta.

Kilpailun tuomariston mukaan tämän vuoden liikeideoissa näkyivät vahvasti teemat vastuullisuus, jakaminen, eettisyys ja ekologisuus.

– Taso oli korkea tänä vuonna. Arviointikriteereitä oli käytössämme paljon, mutta valinta oli jälleen vaikeaa. Se on sanottava, että kaikki kilpailijat voivat olla ylpeitä itsestään, tuomariston puheenjohtaja Pertti Kinnunen kertoo tiedotteessa.

Kilpailun yritysideasarjan voitti SeAMKin opiskelija Belkys Sanders ideallaan kevytyrittäjät ja heidän palvelunsa yhdistävällä EZY-mobiilisovelluksella. Toisena ideasarjassa palkittiin Vaasan ammattikorkeakoulun opiskelijoiden Maureen Fontainen, Christian Liefeldtin ja Mathilde Hermantin idea OWE – Open World Exchange. Erityisesti kansainvälisille opiskelijoille suunnatussa yhteisöpalvelussa ihmiset voivat vaihtaa kokemuksiaan ja tietojaan elämästä eri puolilla maailmaa.

Valmiiden yritysten sarjan voittajaksi tuomaristo valitsi SeAMKin opiskelija Pietari Sillaston Reissujunan. Reissujuna järjestää elämyksellisiä museojunamatkoja erilaisiin kulttuurikohteisiin kuten esimerkiksi festivaaleille. Reissujunan työryhmään kuuluvat myös juna-asiantuntija Juhana Siren, sarjayrittäjä Robert Ramstedt, viestinnän opiskelija Liisa-Anneli Haavisto ja tekninen asiantuntija Antero Alku

Toiseksi valmiiden yritysten sarjassa sijoittui SeAMKin opiskelija Jenny Ekman-Kaivosen Vaasan Västervikissä sijaitseva liikuntastudio.

Kommentoi