Kalevan Navetta aukeaa maaliskuussa – Taidehalli julkisti ensimmäiset näyttelynsä

Kalevan navetta avaa ovensa maaliskuussa. Matias Helinko

toimitus

Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetta avaa ovensa yleisölle maaliskuussa. Talo suunniteltiin alun perin navetaksi, mutta siellä ei koskaan ollut karjaa. Sen sijaan talo on aikanaan toiminut verkatehtaana ja puolustusvoimien varastona. Tulevana keväänä 120-vuotias talo avautuu uudelleen taide- ja kulttuurikeskuksena.

Uuden Kalevan Navetan katon alta löytyvät taidehalli, taitokeskus, taidelainaamo, käsityömyymälä, työpajatiloja, ravintola sekä säväyttävä tapahtumamiljöö. Taloon muuttavat Seinäjoen kaupungin kulttuuripalvelut; kulttuuritoimisto, Seinäjoen taidehalli ja lastenkulttuurikeskus Louhimo, Taito Etelä-Pohjanmaa; Taito Shop Seinäjoki (nyk.Taito Shop Rustoopuori) ja Käsityö- ja muotoilukoulu Näppi, ravintola Äärellä Kuppi+Kattila, Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Seinäjoen yksikkö, Seinäjoen taiteilijaseuran taidelainaamo ja Seinäjoen kansalaisopiston metalli- ja puutyöt.

Seinäjoen Taidehalli julkisti avausohjelmansa. Halli-näyttelytilan ensimmäinen näyttely on Laura Köönikän kuratoima Nice to (finally) meet you!. Näyttelyssä on teoksia norjalaiselta Hanne Friisiltä, islantilaiselta Sigurdur Gudjonssonilta ja tanskalaiselta Julie Stavadinilta. Näyttely on esillä 11.3.–1.8.2020.

Vintti-näyttelytilan avaa taidegraafikko Petra Koiviston näyttely Notes. Koivisto asuu Jalasjärvellä. Hänen näyttelynsä on avoinna 9.5.2020 asti.

Kommentoi