Etelä-Pohjanmaalle on myönnetty 195 000 euroa kulttuurin alueelliseen kehittämistehtävään

Lue uusin printtilehti tästä.

toimitus

Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen on myöntänyt rahoitusta kuntien kulttuuritoiminnan kehittämistehtäviin.

Nyt rahoitusta saaneet kehittämistehtävät ovat uusia. Alueellisesti kehittämisvastuu on annettu Etelä-Pohjanmaan liitolle, Jyväskylän kaupungille, Kaakon taiteelle, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoululle ja Kuopion kaupungille. Kuntien tukena valtakunnallisesta kehittämisestä vastaa Espoon kaupunki.

Etelä-Pohjanmaalle myönnetty rahoitus on kahdelle vuodelle 195 000 euroa.

Etelä-Pohjanmaan liitto haki rahoitusta yhdessä Seinäjoen kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa. Hanketta toteutetaan koko Etelä-Pohjanmaan alueella yhteistyössä maakunnan kuntien kanssa. Tavoitteena on vahvistaa kuntien kulttuuritoimintaa mentoroinnin avulla sekä kehittää monialaista kulttuuriosaamista koko Etelä-Pohjanmaan alueella.

− Toimenpiteillä pyritään varmistamaan, että maaseudulla ja maaseutumaisilla alueilla on jatkossakin mahdollisuus kehittää kulttuuripalveluja sekä elää kulttuurisesti rikasta ja hyvinvointia edistävää elämää, sanoo liiton kansainvälistymis- ja kulttuurijohtaja Marjatta Eväsoja

Etelä-Pohjanmaan liitto vastaa kulttuurityöntekijöiden ammatillisuuden tukemisesta ja osaamisen vahvistamisesta.

Seinäjoen kaupunki puolestaan lähtee koordinoimaan kulttuurin ja taiteen välittäjätoimintaa. Toiminnan tavoitteena luoda malli, jonka kautta alueen taiteilijat työllistyvät paremmin ja asukkaat saavat nauttia monipuolisesti taiteesta ja kulttuurista.

− Etelä-Pohjanmaalla on vielä paljon tunnistamattomia työmahdollisuuksia sekä edellytyksiä taiteilijoiden toimeentuloon. Tarvitsemme välitystoimintaa, jotta tarpeet sekä tekijät saadaan kohtaamaan. Välittäjätoiminnan tuottama ammattimainen taide- ja kulttuuritoiminta lisää myös osallisuuden mahdollisuuksia tukemalla maakunnan omia vahvuuksia ja innostamalla eri yhteisöjä toimimaan, Seinäjoen kaupungin kulttuuritoimenjohtaja Leena Kråknäs toteaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.