Atrian aurinkohanke kokonaisuudessaan valmis – 22 000 aurinkopaneelia tuottaa sähköä Nurmossa

22 000 aurinkopaneelin aurinkopuisto on valmistunut Nurmoon.

Aurinkovoimalat koostuvat 11 erikokoisesta maa-, seinä- ja kattoasenteisista aurinkovoimaloista. Aurinkopaneeleja on asennettu pinta-alaltaan noin kuusi hehtaaria, joka vastaa noin yhdeksän jalkapallokentän pinta-alaa. Aurinkovoimalat tuottavat noin viisi prosenttia Atrian käyttämästä sähköenergiasta vuositasolla.

Aurinkovoiman lisäksi investoitiin älyä lisäävää ja energiaa säästävää teknologiaa yhteensä 19 eri kohteeseen tuotantolaitokselle. Tuotantolaitosten sähköverkkoon, aurinkovoimalan rinnalle integroitiin myös sähkövarasto parantamaan tehtaan sähkön laatua ja osallistumaan Suomen sähköjärjestelmän kysynnän ja tarjonnan vaihteluiden tasapainottamiseen.

Kokonaisinvestoinniltaan 6,5 miljoonan euron hanke toteutettiin kotimaisen aurinkosähköyritys Solarigo Systems Oy:n ja Atria Suomi Oy:n hanketta varten perustaman Nurmon Aurinko Oy:n toimesta, työ- ja elinkeinoministeriön tukemana energiakärkihankkeena. Nurmon Aurinko on toiminut hankkeessa investoijana ja toimittaa pitkäaikaisella palvelusopimuksella aurinkosähköä ja -palveluja Atrialle. Nurmon Aurinko vastaa myös laitteiden huollosta ja ylläpidosta.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat