AKT asettuu PAU:n rinnalle – "Myötätuntotyötaisteluun ryhtyminen"

Myötätuntotyötaistelun aikana AKT:n jäsenet pidättäytyvät työstä Posti Kuljetus Oy:ssä. Arkisto / Katja Luoma

toimitus

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT asettuu tukemaan Posti- ja logistiikka-alan unionin työtaistelua. Asiasta päätti perjantaina kokoontunut AKT:n hallitus, tukitoimea kuvaillaan tiedotteessa "myötätuntotyötaisteluun ryhtymiseksi".

AKT:n tukitoimet ajoittuvat ajalle 18.−24. marraskuuta, mikäli PAU:n työnseisaus tuolloin vielä jatkuu. Myötätuntotyötaistelun aikana AKT:n jäsenet pidättäytyvät työstä Posti Kuljetus Oy:ssä ja lisäksi AKT:n jäsenet pidättäytyvät muilla työpaikoilla Posti Oy:n tavaroiden ja lähetyksien käsittelystä.

Postin tavaroiden ja lähetysten käsittelystä pidättäytyminen koskee kuorma-autoalan, linja-autohenkilökunnan, terminaalitoimintaa koskevan, linja-autoasemia, huolinta-alan varastoterminaali- ja satamatyöntekijöitä, ahtausalaa ja Avainta Oy:n nosturinkuljettajia koskevien työehtosopimusten piirissä työtä tekeviä AKT:n jäseniä.

Posti- ja logistiikka-alan unionin työnseisaus Postissa alkoi 11. marraskuuta kello 6 ja se päättyy sunnuntaina 8. joulukuuta kello 24.

Aiheeseen liittyvää

 1. Posti taipui kohun edessä: "Emme käytä enää vuokratyövoimaa lakon murtamiseen"
  14.11.2019 18:13
 2. Pysähtyykö laivaliikenne? – Näin postilakon tukijat jättävät autolautat satamiinsa
  14.11.2019 16:04
 3. Postin tes-neuvottelut umpikujassa – liittojen vääntö jatkuu perjantaina
  13.11.2019 15:50
 4. JHL tukilakkoon – merkittäviä vaikutuksia rautateillä: "Työntekijät halutaan Postin tuottotavoitteiden maksumiehiksi"
  12.11.2019 11:53

Kommentoi