Seinäjoen Energia korottaa lämmön ja veden hintoja ensi vuonna

Kuvituskuva Toni Tervo

toimitus

Seinäjoen Energia nostaa vuoden 2020 alusta vesihuoltomaksuja ja kaukolämmön hintaa.

Seinäjoen Energian toimitusjohtaja Vesa Hätilän mukaan kaukolämmön hintojen korotuksen taustalla on tuotantokustannusten nousu.

Ensi vuoden alussa kaukolämmön arvonlisäverollinen energiamaksu nousee vuoden 2020 alusta 60 euroon, mikä on neljä euroa enemmän kuin tähän asti. Edellisen kerran energiamaksua on nostettu vuoden 2016 alussa. Peräseinäjoella maksu on jatkossa 61 euroa.

Kaukolämmön perusmaksut nousevat yhdeksän prosenttia. Pientaloasukkaalle tämä tarkoittaa noin yhdeksän euron nostoa kuukaudessa.

Veden ja jäteveden perusmaksut nousevat ensi vuoden alusta yhdeksän prosenttia ja käyttömaksut seitsemän prosenttia. Näitä maksuja on nostettu viimeksi vuoden 2016 alussa. Vesimaksu nousee 1,87 euroon kuutiometriltä ja jätevesimaksu 2,59 euroon kuutiometriltä. Yhteensä maksut ovat 4,46 euroa. Tähän asti yhteismaksu on ollut 4,17 euroa kuutiometriltä.

Perusmaksujen hinnankorotukset omakotitalolle, jossa veden kulutus on 150 kuutiota vuodessa, ovat kuukaudessa noin neljä euroa. Vuodessa tämä tarkoittaa noin 50 euron lisäystä maksuihin.

Kommentoi