Tarja Turunen huomasi yhtäkkiä, ettei hänellä ollut voimia nousta sängystä – kun totuus selvisi, laulaja haki välittömästi apua

Tarja Turunen. Toni Tervo

Toni Tervo

Viime vuoden lopullaTarja Turunenhuomasi, että hänen oli vaikea nousta sängystä. Normaalisti energinen perheenäiti ei saanut itseään liikkeelle kunnolla edes viettääkseen aikaa läheistensä kanssa.

– Haluan olla läsnä oleva äiti lapselleni ja viettää aikaa hänen kanssaan, mutta minulla ei yksinkertaisesti ollut voimia. Se oli pelottavaa, hän kertoo nyt.

20-vuotisen uransaaikana Turunen on tottunut kovaan keikkatahtiin, mutta se oli lopulta liikaa. Hän yksinkertaisesti paloi loppuun.

– Kun tajusin miksi olin niin huonovointinen, hain ja onneksi sain apua, hän kertoo.

Tällä hetkellä Turunen pitää voimia yllä muun muassa liikunnalla ja hänellä käy personal trainer kolme kertaa viikossa vetämässä aamujumppaa. Hän avasi huoliaan ja tilannettaan myös terapeutille.

Iso apu tuli kuitenkin tutusta lähteestä.

– Sain purettua tunteeni kappaleiksi ja oli uskomaton tunne, kun ne lopulta valmistuivat ja olin sanoittanut sen kaiken niihin. Olen tehnyt tätä työtä yli 20 vuotta, mutta kenties koskaan aiemmin minulla ei ole tullut musiikista tällainen katharsis. Tällainen puhdistuminen.

Uusia elämänhallintataitojatarvitaan jälleen, sillä ennen joulua Turunen nähdään sekä omilla keikoillaan että muutamalla Raskasta joulua -keikalla. Joskin laulajan mukaan joulukeikat eivät ole fyysisesti niin raskaita.

– Normaalisti kiertueella on pitkät etäisyydet ja paljon lentämistä. Sitten kun vielä lavalla rockataan kaksi tuntia korkokengät jalassa niin on se melkoinen rääkki.

– Joulukeikat taas vaativat äänenkäyttöä hiukan eri tavalla. Olenkin nyt harjoittanut taas ääntäni.

Turunen on mukana Raskasta Joulua -kiertueella kahden keikan verran (Helsingissä ja Lahdessa). Hän on koko kiertueella mukana kolmatta kertaa ja odottaa sitä jo innolla.

– Jo ensimmäisillä kerroilla odotin sen olevan upea spektaakkeli, jossa on värikästä yleisöä. Ja sitä se on aina ollutkin. Ne ovat siitä jänniä keikkoja, että niihin on vaikea valmistautua kovin paljon. Hirveästi harjoituksia ei ole etukäteen ja siinä sitten vaan mennään lavalle tuhatpäisen yleisön eteen.

Kun Turusenkeikkarupeama loppuu, hän pääsee joulupöytään yhdessä perheensä kanssa heidän Espanjassa sijaitsevaan kotiinsa.

– Mieheni tilaa jouluruuat pitopalvelusta ja muutenkin valmistelu on paljon hänen harteillaan. Kun tulen kotiin, vain rentoudun ja nautin rakkaideni seurasta, laulaja hymyilee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Seinäjoen Sanomat jää ilmestymistauolle
 2. Kuinka sinä uskalsit? – seinäjokelainen Päivi vaihtoi alaa ja perusti oman yrityksen viisikymppisenä eikä ole katunut päivääkään
 3. Suunnistuskausi alkaa Seinäjoella omatoimisesti
 4. Seinäjoen seurakunnan jumalanpalvelukset ottivat digiloikan – virtuaalilähetykset suositumpia kuin perinteiset
 5. Astetta hauskempaa ulkoilua – kokosimme vinkkejä Seinäjoelta
 6. Ideaparkin Citymarket ja Huhtala Logistics aloittavat yhteistyön – kuljettavat ostokset ilmaiseksi riskiryhmille
 7. Seinäjoelle tulossa kaupunkipyörät – 50 pyörää, 14 pysäkkiä
 8. Koronan seuraus: Rikollisuus vähentynyt Pohjanmaalla, mutta petosyritykset ja kotihälytykset lisääntyneet
 9. Seinäjoki alkaa jakaa kouluruokaa etäopetuksessa oleville oppilaille – annoksia jaetaan yli 1600
 10. Tuju-panimo sopeutuu – Harapaisissa toimivan pienpanimon tynnyriolut lorotetaan nyt käsipelillä pulloihin ja myydään panimomyymälässä
 11. Jäitkö työttömäski ja haluaisit opiskella? – SeAMK luopuu avoimen ammattikorkeakoulun opintomaksuista osittain
 12. Seinäjoen kaupunki soittaa yli 5000 ikäihmiselle – soittokierros alkaa yli 85-vuotiaista
 13. Limu ja lihis vaihtuivat kunnon lounaaseeen ja kalenteriin raivattiin tilaa liikunnalle - seinäjokelaisyrittäjä oppi nauttimaan liikkumisesta: "En olisi uskonut, että viikon paras hetki on jumppa"
 14. Asuntosijoittaja kaipasi helposti ostettavaa palvelua – kun sitä ei ollut, seinäjokelainen Jussi Takala perusti yrityksen itse
 15. Tässä on Seinäjoen Hyvä asiakaspalvelija 2020

Näytä lisää