Hyvä Joulumieli -keräys alkaa Seinäjoella – varat köyhille lapsiperheille

Hyvä Joulumieli -keräyksen tuotoilla hankitaan lahjakortteja ruokaostoksiin. Sami Kuusivirta

toimitus

Hyvä Joulumieli -keräys alkaa Seinäjoella torstaina 21. marraskuuta. Keräyksen avaustapahtuma järjestetään Ideaparkissa kello 17–19. Tapahtumassa on tarjolla glögiä, pipareita ja lapsille Nallesairaala.

Hyvä Joulumieli -keräys on Mannerheimin Lastensuojeluliiton, Suomen Punaisen Ristin ja Ylen toteuttama keräys vähävaraisten lapsiperheiden hyväksi. Keräyksellä hankitaan vähävaraisille lapsiperheille ruokalahjakortteja, joilla he voivat ostaa ruokaa joulupöytään.

Hyvä Joulumieli -keräys järjestetään vuonna 2019 jo 23. kerran ja jatkuu aina jouluaattoon asti. Tämän vuoden keräystavoite on kaksi miljoonaa euroa, jolla saadaan 70 euron arvoinen lahjakortti jopa 28 000 perheelle.

Vuosien varrella keräyksellä on tuettu jo lähes 288 500:aa perhettä.

Hyvä Joulumieli -lahjakortit jaetaan Suomessa asuville lapsiperheille, joilla on vaikea tilanne esimerkiksi työttömyyden, sairauden, ylivelkaantumisen, perheen pienituloisuuden tai jonkin muun kriisitilanteen vuoksi.

Hyvä Joulumieli -lahjakorttia ei voi erikseen hakea. Kortin saavat perheet valitsee kunnan sosiaalitoimi, lastenneuvola, koulu tai kouluterveydenhuolto, seurakunnan diakoniatoimi, kunnan maahanmuuttajapalvelut tai muu vastaava taho, SPR:n osasto tai MLL:n yhdistys.

Lahjakortti on tarkoitettu yksinomaan ruokatarvikkeisiin.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.