Suosikkibloggari Veera Bianca paljastaa, miten dramaattinen onnettomuus synkensi hänen elämänsä – "Oli helpompi istua kattobaarissa"

Veera Bianca Toni Tervo

Toni Tervo

Onpa toikin lihava, miksi se ei tee itselleen jotain.

Edeltävän tyyppisen kaltaiseen palautteeseen matkabloggaaja Veera Bianca on joutunut vuosien varrella tottumaan julkaistessaan tekstejään nimellään ja kuvallaan. Hän myöntää sen mietityttävän.

– Kyllä se tuntuu pahalta. Tuollaisia kommentteja, että minun pitäisi tehdä itselleni jotain. Tosi harva on kuitenkin tiennyt, mitä tässä on taustalla.

Nyt Bianca ensimmäisen kerran on valmis avaamaan menneisyyttään. Sieltä löytyy karu onnettomuus.

– Harrastin kilparatsastusta nuorena ja erään kerran hevonen heitti minut selästä ja astui päälleni. Hetken siinä maatessani tajusin, että minähän en pysty nousemaan tästä, hän toteaa.

Hänet vietiin sairaalaan, jossa lääkärit epäilivät hetken kävelisikö nainen enää ollenkaan. Alle viikon päästä Bianca kuitenkin kutsui lääkärit huoneeseen ja näytti, että pystyy heiluttamaan varpaitaan.

Siitä alkoi pitkä toipuminen. Vamma tarkoitti sitä, ettei hän esimerkiksi kyennyt enää juoksemaan.

– Ensimmäiset pari vuotta söin lääkkeitä ja vaivuin masennukseen, kun en pystynyt asioihin entiseen malliin. Siinä missä ennen rakastin liikuntaa, nyt aloin inhota sitä. Se muistutti minua asioista, joihin en enää pystynyt. Silloin alkoi lihominen.

– En päässyt vuosiin edes kyykkyyn. Oli helpompi istua kattobaarissa juomassa skumppaa kuin mennä salille, jonne meneminen teki tosi kipeää.

Jotakin oli kuitenkin tehtävä. Hänet nähdäänkin nyt joulukuussa Olet mitä syöt -ohjelmassa, jossa yhdessä hyvinvointilääkäri Pippa Laukan kanssa Bianca laittaa elintapojaan remonttiin.

– Erityisesti se ruokapöytä, johon syömiseni oli koottu, oli karu kokemus. En edes kokenut syöväni niin epäterveellisesti.

Hän ei saa paljastaa paljonko kiloja on ohjelman aikana karissut, mutta ainakin yhden rajapyykin Bianca saavutti.

– Olen pystynyt tekemään kyykkyä ja askelkyykkyä hän hymyilee.

Hän kertoo halunneensa avata tarinaansa ohjelmassa opetuksena siitä, että koskaan ei voi tietää mitä ihmisen paino-ongelmien taustalla on.

– Toivon, että jaksoni olisi ihmisille inspiroiva ja silmiä avaava kokemus, nainen herkistyy.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu