Seinäjoen kirjasto aloittaa kausikorttien lainaamisen – Ensimmäisenä kausikorttiaan tarjosi Nurmon Jymyn salibandyjoukkue

Nurmon Jymyn salibandyseura on ensimmäisenä paikallisena urheiluseurana ottanut yhtyettä kirjastoon ja ilmoittanut haluavansa lahjoittaa kaksi kappaletta kausikorttejaan lainattavaksi kirjastosta.

Seinäjoen kirjastopalveluista vastaavan hyvinvointilautakunnan mukaan aineiston lainaaminen soveltuu kirjaston tehtävänkuvaan. Kirjastojen tehtävä on edistää tasa-arvoa ja hyvinvointia, muun muassa tarjoamalla erilaisia kulttuuriin ja urheiluun liittyviä ilmaisia elämyksiä.

Jymyn kausikortteja voi lainata Nurmon kirjastosta ja pääkirjasto Apilan asiakaspalvelutiskiltä maanantaista 11.11. lähtien.

– Oli todella hieno ele seuralta ottaa meihin yhteyttä ja tarjota korttia. Tällä tavoin kaikilla on mahdollisuus päästä seuraamaan pelejä ja saada elämyksiä, iloitsee kirjastotoimenjohtaja Mervi Heikkilä

Heikkilän mukaan tulevaisuudessa kausikortteja voi asiakkaille olla tarjolla enemmänkin. Esimerkiksi Seinäjoen kaupunginteatteri aikoo lahjoittaa kausikortin lainattavaksi ensi vuoden alusta lähtien.

Hyvinvointilautakunta käsittelee torstaina vastaavien kausikorttien lainasäännöt Seinäjoen kirjastopalveluissa.

Lautakunnan esityksen mukaan "aineiston poikkeuksellisen luonteen ja kausikorttien todennäköisen vähäisen määrän" vuoksi säännöt ovat erilaiset kuin muussa Eepos-kirjastojen aineistojen lainauksessa.

Laina-aika korteilla on viikko ja lainamäärä on rajoitettu yhteen kappaleeseen asiakasta kohti. Kortti ei ole varattavissa eikä uusittavissa. Palauttamattomasta kortista lähtee asiakkaalle lasku viimeistään kolmantena päivänä eräpäivän jälkeen, ja kortti on palautettava kirjaston aukioloaikana siihen toimipisteeseen, mistä se on lainattu.