Betonirakentamisen arkkitehtuuripalkinto myönnetty työstä, jossa toteutettiin Kyrö Distilleryn tynnyrivaraston julkisivu

Betoniteollisuus ry:n Vuoden 2019 Betonijulkisivu -arkkitehtuuripalkinnon on voittanut Avanto Arkkitehdit Oy kohteellaan Kyrö Distillery Company:n uusi tynnyrivarasto. Pressikuva/ Kuvio Oy

toimitus

Betoniteollisuus ry:n Vuoden 2019 Betonijulkisivu -arkkitehtuuripalkinnon on voittanut Avanto Arkkitehdit Oy kohteellaan Kyrö Distillery Company:n uusi tynnyrivarasto.

Gineistä ja viskeistä tunnettu Kyrö Distillery järjesti kutsukilpailun tehdasalueensa, vanhan meijerialueen kokonaissuunnittelusta. Avanto Arkkitehdit Oy valikoitui tämän kilpailun perusteella myös tynnyrivaraston arkkitehtisuunnittelijaksi.

Voittaneessa työssä kiteytyy palkinnon valinnasta päättävän palkintolautakunnan mukaan esimerkillisellä tavalla hyvän rakentamisen ja arkkitehtuurin perusvaatimukset toimivuudesta, kestävyydestä ja koettavuudesta.

– Selkeä massoittelu, yksilaivainen symmetrinen perusratkaisu ja yksiaineinen julkisivumateriaali ja sen ainutlaatuinen tekstuuri luovat lähes sakraalin kokemuksen. Tynnyrivaraston julkisivut tukevat hienosti tislaamon liiketoimintakonseptia ja sopeutuvat mittakaavaltaan, tekstuuriltaan ja väritykseltään hyvin Kyrön kylämaisemaan, palkintolautakunta kuvailee kohteen toteutusta.

Betoniteollisuus ry:n seitsemännen kerran järjestämän arkkitehtuuripalkintokilpailun tarkoituksena on tuoda esiin toteutettuja onnistuneita betonijulkisivukohteita ja niiden suunnittelijoita. Kilpailu järjestetään joka toinen vuosi. Kilpailussa palkitaan voittanut julkisivun suunnitellut arkkitehtuuritoimisto 5 000 eurolla.

Palkinnon tärkeimpinä arvosteluperusteina ovat julkisivun arkkitehtoninen kokonaisuus, yksityiskohtien suunnittelu, betonin ominaisuuksien laadukas hyödyntäminen, uuden kehittäminen ja kohteen soveltuminen ympäristöön.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.