Seinäjoki korottaa uimahallimaksuja – muutokset voimaan vuoden alusta

Kuvituskuva. Johanna Erjonsalo

toimitus

Seinäjoen kaupunki korottaa uimahallimaksuja vuodelle 2020. Hyvinvointilautakunta päätti asiasta lokakuun kokouksessaan.

Nykyiset uimahallimaksut on hyväksytty vuonna 2013.

Vuoden 2020 talousarvioon on uimahalli-urheilutalon pääsymaksuihin budjetoitu 616 500 euroa, mikä on 12,1 prosenttia tämän vuoden varausta enemmän.

Tällä hetkellä aikuisen kertalippu uimahalliin maksaa kuusi euroa. Ensi vuonna se on seitsemän euroa. Lastenlippu maksaa nyt 2,5 euroa ja ensi vuonna 50 senttiä enemmän. Myös eläkeläisten kolmen euron lippuun tulee 50 sentin korotus.

Aikuisten kymmenen kerran sarjalippu maksaa tällä hetkellä 48 euroa. Siihen tulee kymmenen euron korotus. Lasten ja eläkeläisten kymmenen kerran sarjalippujen hinta nousee viisi euroa.

Kuntosalin ja uinnin sisältävä yhteislippu maksaa aikuisille ensi vuonna yhdeksän ja eläkeläisille kuusi euroa. Hintoihin tulee nykyiseen verrattuna euron korotus. Sarjalipun hinta nousee aikuisilla 75 euroon ja eläkeläisillä 50 euroon.

Uimahallin kävijämääräennuste on 230 000 kävijää vuodessa. Hyvinvointilautakunnan arvion mukaan kävijämäärä ei todennäköisesti tule lisääntymään, koska tilojen käyttökapasiteetti on lähes täynnä. Maksujen korotuksilla vältetään liikuntatoimenjohtaja Anne Kotilan mukaan aukioloaikojen supistaminen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu