Leffa-arvio: Viihdyttävän hulvatonta zombie-komediaa – älyvapaat sankarit saavat katsojan nauttimaan

Emma Stone patsastelee ison pyssyn kanssa Zombieland-komediassa. SF Studios

toimitus

Zombieland: Double Tap

George A. Romero kuoli vuonna 2017, mutta hänen perintönsä elää. Zombiet ovat huojuneet valkokankailla siitä asti, kun Romeron Elävien kuolleiden yö (1968) lanseerasi voodoo-uskontoon yhdistetyt zombiet osaksi länsimaista kulttuuriympäristöä ja populaarikulttuuria.

Viimeksi tänä vuonna vaappuvia raatoja nähtiin Jim Jarmuschin draamakomediassa Dead Don't Die

Harva zombie-elokuva tuo kaluttuun genreen mitään uutta, mutta onhan hauskanpitokin ansio sinänsä. Vuonna 2009 tulleen ensimmäisen osan jatkoksi tehtailtu Zombieland: Double Tap saattaa olla katsojalle ajanhukkaa, mutta ainakin se on viihdyttävää sellaista. Kaikessa hillittömyydessään. Ja ainakaan se ei tekeydy muuksi kuin hulvattomaksi kertakäyttötuotteeksi.

Double Tap esittelee ensimmäisestä osasta tutun remmin, jonka vetovoima perustuu näyttelijöiden karismaan ja synergiaan.

Jesse Eisenberg esittää edelleen nörttipoika Columbusta, jonka selviytymisstrategia apokalypsin jälkeisessä maailmassa nojaa älyvapaisiin sääntöihin. Woody Harrelson vetää jälleen bravuurinsa, eli näyttelee junttia asehullua nimeltä Tallahassee.

Ilmeisen kuvitteellisilla intiaanijuurillaan retosteleva Tallahassee palvoo Elvistä ja räjähtelee raivosta joutuessaan taittamaan maantietä nössöllä tila-autolla hukattuaan päheän kärrynsä.

Aina yhtä hehkeä Emma Stone on Columbuksen tyttöystävä Wichita, joka jättää tylysti Columbuksen. Columbus turruttaa sydänsurunsa hyppäämällä sänkyyn totaalisen bimbon Madisonin (Zoey Deutch) kanssa.

Wichita tulee katumapäälle, mutta bimbosta ei päästä eroon millään. Viidettä pääosaa näyttelee Abigail Breslin, Tallahasseen ottotyttärenä, joka Tallahasseen kauhuksi lähtee umpinarsistisen hippimuusikon matkaan.

Älyvapaiden sankareiden retki kulkee Valkoisesta talosta Elviksen pyhättöön Gracelandiin ja sieltä hippien kommuuniin Babyloniaan. Matkan varrella posautellaan eläviä kuolleita, mutta elokuvan komiikka ei piristävästi juutu zombien tollouteen ja suolenpätkiin, vaan verraten nokkelaan sanailuun ja äkkivääriin edesottamuksiin.

Harrelson, kaikessa maneerisuudessaankin, tekee irvokasta pilkkaa machokliseistä. Wichitan ja Columbuksen parisuhde, jota Madison hämmentää aivottomuudellaan, on nautittavan epäromanttista räpeltämistä.

Kirjoittaja: Jarno Lindemark

Tähtiä: 3

Zombieland: Double Tap

ohjaus: Ruben Fleischer

käsikirjoitus: Dave Callaham, Rhett Reese, Paul Wernick

kuvaus: Chung-hoon Chung, musiikki: David Sardy

pääosissa: Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Emma Stone, Abigail Breslin

tyylilaji: Kauhukomedia.

K-16.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Seinäjoen Sanomien ilmestyminen on tauolla toistaiseksi
 2. Oma raha: Juha Hyötyläinen, 54, on kerännyt arvokkaan 38 000 rahan kokoelman – Suomen sisällissodan aikaiset tilapäisrahat ovat hänen ylpeydenaiheensa: "Niissä olen varmaan suurin mahdollinen asiantuntija"
 3. Matkalla kotimaassa: Muumimaailmassa sadusta tulee hetkeksi totta – Tove Janssonin rakastettujen tarinoiden hahmoja pääsee tapaamaan poikkeuskesänäkin
 4. Esitutkinta valmistui: Naamiomiesten Espoossa tavoittelemasta kontista löytyi "tiiliskivinä" 176 kiloa kokaiinia – arvo 25 miljoonaa euroa
 5. Hyvinvointi: Antti Kuparinen, 37, päätyi paarman pureman vuoksi infektio-osastolle tiputukseen – "Molempia jalkojani alkoi särkeä aivan mielettömästi, ja kuume nousi 39,7:ään"
 6. Ruoka: Vaellukselle ei kannata kantaa vettä porkkanoissa, kuivaa siis ruoasta grammat pois – "Jokseenkin kaiken voi kuivata", kokenut vaeltaja Raija Hentman, 72, sanoo
 7. Ruoka: Vaellukselle ei kannata kantaa vettä porkkanoissa, kuivaa siis ruoasta grammat pois – "Jokseenkin kaiken voi kuivata", kokenut vaeltaja Raija Hentman, 72, sanoo
 8. Tuusulan asuntomessut: Tuusula päihitti Ylöjärven: vuonna 2000 tehty kävijäennätys on edelleen voimassa
 9. Tiede: Solubiologi Kirsi Rilla tutkii mikroskooppisen pieniä kalvorakkuloita, joista voi olla apua esimerkiksi syövän diagnosoinnissa – "Muistan edelleen, kuinka alle kouluikäisenä pääsin tutkimaan tukkimiehentäitä"
 10. Linnanmäellä joukkoaltistuminen koronalle – tähän aikaan seurue vieraili
 11. Tuusulan asuntomessut: Tapettia ikivanhalla tavalla – Japanista kotoisin oleva vesiliukoinen kangastapetti on akustinen
 12. Tuusulan asuntomessut: Pienet tontit puistojen reunoilla – Keravan uusille asukkaille piti osoittaa, ettei kotikaupunki ole vain nukkumalähiö
 13. Tuusulan asuntomessut: Asuntomessut on rakentamisen ajankuva – Tuusulan Lahelanrinteellä oli kunnia avata messujen 50 vuoden historia
 14. Tuusulan asuntomessut: Iso ruokapöytä ei ole enää olohuoneen fokus – kotitoimiston kalusteet ovat kevyitä ja helposti siirreltävissä ja taloteknologia maustaa etätyöntekoa
 15. Tuusulan asuntomessut: Esteettömyys saa kiitosta: vammaisneuvosto testasi messualueen

Näytä lisää