Seinäjoen uusi second hand -putiikki ehti vaihtaa jo paikkaa ennen avajaisia – nyt haave on kuitenkin totta

Yrittäjä Henna-Riikka Virtanen kertoo tavoitelleensa liikkeeseen putiikkimaista tunnelmaa. Hänen mukaansa se vastaa melko hyvin sitä, mihin hän ihastui ulkomailla. Riina Haapala

Riina Haapala

Seinäjoen uuden second hand -putiikin alku on ollut vaiheikas. Vintarelle avasi ovensa reilu viikko sitten Torikeskuksessa.

Vintarellen piti ensin avata Lehtisen kauppakeskukseen. Sen jälkeen tuli tieto, että Lehtinen puretaan ensi vuonna ja Vintarellelle tarjottiin tilaa Torikeskuksesta.

– Ja kun tämän osoite on Kauppatori, osa on mennyt uuden torin laidalle etsimään, yrittäjä Henna-Riikka Virtanen kertoo.

Vaikka liikkeen nimi on Vintarelle, se ei kuitenkaan myy vintagea.

– Meille tuli yllätyksenä, että moni oli ajatellut tämän vintage-putiikiksi. Meidän mielestä Vintarelle oli vain kaunis nimi, Virtanen kertoo ja viittaa meillä itseensä ja yhtiökumppaniinsa Katja Hietikkoon

Ajatus second hand -liikkeestä lähti, kun Virtanen oli ulkomailla nelisen vuotta sitten.

– Olen aina tykännyt kiertää kirppareita ja siellä oli second hand -putiikki niin vimpan päälle laitettu, Virtanen kertoo.

– Tuli sellainen olo, että tällainen on pakko saada meillekin ja minä haluan olla se, joka sen tuo. Etelä-Suomessa on tämän tyyppisiä, mutta onneksi sain olla ensimmäinen, joka sen tänne tuo.

Vintarellessa myydään nykymuodin mukaisia vaatteita. Liikkeessä myytävät vaatteet ovat asiakkaiden, joiden kanssa tehdään myyntitilisopimus.

– Myyjä saa tuotosta 60 prosenttia ja me 40.

Virtasen mukaan vaatteiden taso halutaan pitää korkeana. Liikkeessä myös hinnoitellaan vaatteet, joten asiakkaan ei tarvitse nähdä sitä vaivaa.

– Ei tarvitse kuin avata vaatekaappi ja laittaa sieltä vaatteet pussiin, Virtanen naurahtaa.

Virtanen kertoo aina pitäneensä kirpputoreista ja niillä kiertämisestä.

– On ihan mahtavaa, ettei kirppareilla käyminen ole enää mikään tabu, vaan kaikki voivat sanoa, että tämä on ostettu kirpparilta tai tämä on second handia.

Hyppäys second hand -liikkeen yrittäjäksi oli kuitenkin uusi aluevaltaus. Koulutukseltaan Virtanen on geronomi ja kaupallisen alan kokemusta on tavallisesta ruokakaupasta.

– Ehkä elämäntilanne oli nyt sellainen, että uskalsi lähteä vakipaikasta ja kokeilla. Jos ei olisi nyt kokeillut, luulen, että katuisin sitä myöhemmin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu