Työryhmä valmistelemaan SeAMKin ja Tampereen korkeakoulujen yhteistyötä – yhtenä vaihtoehtona yhdistyminen

toimitus

Seinäjoen ammattikorkeakoulun ja Tampereen korkeakoulujen yhteistyön tiivistämistä varten perustetaan työryhmä.

Taustalla on vuonna 2018 tehty selvitys, jossa selvitettiin silloisten Tampere3-korkeakoulujen sekä Satakunnan ja Seinäjoen ammattikorkeakoulujen yhdistämismahdollisuuksia.

Sittemmin Tampereen yliopisto ja Tampereen teknillinen yliopisto yhdistyivät vuoden 2019 alussa. Yliopisto on Tampereen ammattikorkeakoulun pääomistaja ja ne muodostavat Tampereen korkeakouluyhteisön.

Tampereen yliopiston hallitus on käsitellyt Seinäjoen ammattikorkeakoulun ja Tampereen korkeakouluyhteisön välistä yhteistyötä syyskuussa. Hallitus valtuutti yliopiston rehtorin valmistelemaan tiivistyvää yhteistyötä Seinäjoen ammattikorkeakoulun kanssa.

Valmistelua varten perustetaan työryhmä, jossa on edustettuna Seinäjoen ammattikorkeakoulu, Seinäjoen kaupunki, Tampereen ammattikorkeakoulu ja Tampereen yliopisto. Työryhmän tehtävänä on kartoittaa vuoden 2019 loppuun mennessä vaihtoehtoja tiivistyvälle yhteistyölle. Yhtenä vaihtoehtona voivat olla myös omistusjärjestelyt.

Työryhmän tavoitteena on, että vuoden 2020 alussa alkavissa opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa käytävissä tulosneuvotteluissa voidaan kertoa, millä tavalla Seinäjoen ammattikorkeakoulu ja Tampereen korkeakouluyhteisö tekevät yhteistyötä vuosien 2021–2024 aikana.

– Yhteistyön tasosta riippuen se voi edellyttää toimijoiden hallitusten ja omistajien päätöksiä asioissa. Aikataulua voi pitää tiukkana, mutta realistisena, Seinäjoen ammattikorkeakoulun tiedotteessa todetaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Seinäjoen Sanomat jää ilmestymistauolle
 2. Kuinka sinä uskalsit? – seinäjokelainen Päivi vaihtoi alaa ja perusti oman yrityksen viisikymppisenä eikä ole katunut päivääkään
 3. Suunnistuskausi alkaa Seinäjoella omatoimisesti
 4. Seinäjoen seurakunnan jumalanpalvelukset ottivat digiloikan – virtuaalilähetykset suositumpia kuin perinteiset
 5. Astetta hauskempaa ulkoilua – kokosimme vinkkejä Seinäjoelta
 6. Ideaparkin Citymarket ja Huhtala Logistics aloittavat yhteistyön – kuljettavat ostokset ilmaiseksi riskiryhmille
 7. Seinäjoelle tulossa kaupunkipyörät – 50 pyörää, 14 pysäkkiä
 8. Koronan seuraus: Rikollisuus vähentynyt Pohjanmaalla, mutta petosyritykset ja kotihälytykset lisääntyneet
 9. Seinäjoki alkaa jakaa kouluruokaa etäopetuksessa oleville oppilaille – annoksia jaetaan yli 1600
 10. Tuju-panimo sopeutuu – Harapaisissa toimivan pienpanimon tynnyriolut lorotetaan nyt käsipelillä pulloihin ja myydään panimomyymälässä
 11. Jäitkö työttömäski ja haluaisit opiskella? – SeAMK luopuu avoimen ammattikorkeakoulun opintomaksuista osittain
 12. Seinäjoen kaupunki soittaa yli 5000 ikäihmiselle – soittokierros alkaa yli 85-vuotiaista
 13. Limu ja lihis vaihtuivat kunnon lounaaseeen ja kalenteriin raivattiin tilaa liikunnalle - seinäjokelaisyrittäjä oppi nauttimaan liikkumisesta: "En olisi uskonut, että viikon paras hetki on jumppa"
 14. Asuntosijoittaja kaipasi helposti ostettavaa palvelua – kun sitä ei ollut, seinäjokelainen Jussi Takala perusti yrityksen itse
 15. Tässä on Seinäjoen Hyvä asiakaspalvelija 2020

Näytä lisää