Työryhmä valmistelemaan SeAMKin ja Tampereen korkeakoulujen yhteistyötä – yhtenä vaihtoehtona yhdistyminen

toimitus

Seinäjoen ammattikorkeakoulun ja Tampereen korkeakoulujen yhteistyön tiivistämistä varten perustetaan työryhmä.

Taustalla on vuonna 2018 tehty selvitys, jossa selvitettiin silloisten Tampere3-korkeakoulujen sekä Satakunnan ja Seinäjoen ammattikorkeakoulujen yhdistämismahdollisuuksia.

Sittemmin Tampereen yliopisto ja Tampereen teknillinen yliopisto yhdistyivät vuoden 2019 alussa. Yliopisto on Tampereen ammattikorkeakoulun pääomistaja ja ne muodostavat Tampereen korkeakouluyhteisön.

Tampereen yliopiston hallitus on käsitellyt Seinäjoen ammattikorkeakoulun ja Tampereen korkeakouluyhteisön välistä yhteistyötä syyskuussa. Hallitus valtuutti yliopiston rehtorin valmistelemaan tiivistyvää yhteistyötä Seinäjoen ammattikorkeakoulun kanssa.

Valmistelua varten perustetaan työryhmä, jossa on edustettuna Seinäjoen ammattikorkeakoulu, Seinäjoen kaupunki, Tampereen ammattikorkeakoulu ja Tampereen yliopisto. Työryhmän tehtävänä on kartoittaa vuoden 2019 loppuun mennessä vaihtoehtoja tiivistyvälle yhteistyölle. Yhtenä vaihtoehtona voivat olla myös omistusjärjestelyt.

Työryhmän tavoitteena on, että vuoden 2020 alussa alkavissa opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa käytävissä tulosneuvotteluissa voidaan kertoa, millä tavalla Seinäjoen ammattikorkeakoulu ja Tampereen korkeakouluyhteisö tekevät yhteistyötä vuosien 2021–2024 aikana.

– Yhteistyön tasosta riippuen se voi edellyttää toimijoiden hallitusten ja omistajien päätöksiä asioissa. Aikataulua voi pitää tiukkana, mutta realistisena, Seinäjoen ammattikorkeakoulun tiedotteessa todetaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu