Ylen gallup: SDP putosi, keskusta nousi ja PS jatkaa ykkösenä

Pääministeri Antti Rinteen (sd.) johtamien sosiaalidemokraattien kannatus putosi alimmilleen sitten kesän 2017. Päivi Tuovinen

toimitus

Pääministeripuolue SDP:n kannatus putosi 1,3 prosenttiyksikköä 15,6 prosenttiin syyskuussa, kertoo Ylen uutisten torstaina julkistama gallupmittaus. SDP:n kannatus on nyt alimmillaan sitten kesän 2017.

Kannatuskuopassa pyristelleen hallituspuolue keskustan suosio sen sijaan nousi 1,2 prosenttiyksikköä. Katri Kulmunin uudeksi puheenjohtajaksi valinnut keskusta saa nyt 12,8 prosentin kannatuksen.

Selvästi suosituimpana puolueena jatkoi syyskuussa pääoppositiopuolue perussuomalaiset, jonka kannatus nousi 20,9 prosenttiin.

Toiseksi suosituin puolue oli syyskuussa oppositiossa oleva kokoomus 17,1 prosentin kannatuksella.

Vihreät oli mittauksen neljänneksi suosituin puolue 14,5 prosentin kannatuksella. Vasemmistoliiton kannatus oli 7,9 prosenttia, RKP:n 3,9 prosenttia, kristillisdemokraattien 3,7 prosenttia ja Liike Nytin 1,6 prosenttia. Muille ryhmille mitattiin yhteensä 2 prosentin kannatus.

Keskustaa ja SDP:tä lukuun ottamatta puolueiden kannatusmuutokset elokuun mittaukseen jäivät 0,3 prosenttiyksikköön tai sen alle.

Taloustutkimus haastatteli gallupiin 2 446 ihmistä 9.9–1.10. Puoluekantansa kertoi 1 728 vastaajaa, ja virhemarginaali on 2,0 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.