Seinäjoella on asiakkaan markkinat, sanoo Eepeen kaupallinen johtaja – "Kaikki eivät tule selviämään"

Tuusula on saamassa ensimmäisen Prismansa. Se nousee Hyrylään. Tuusulan kunnanhallitus valitsi maanantaina NREP Oy:n ja HOK-Elannon suunnitelman Prismasta jatkosuunnitteluun. Arkisto/Riina Haapala

Riina Haapala

Hyllykallion Prismassa on elokuun alkupuolelta tehty remonttia. Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa Eepeen kaupallinen johtaja Jari Palo kertoo, että remontin syynä on aika.

– Tulee pian kymmenen vuotta siitä, kun viimeksi tehtiin mitään isompaa. Aika menee nopeasti ja paikat kuluvat. Pientä tarvitta oli viilailla, Palo kertoo.

Vaikka tuotteet ovat remontin aikana vaihtaneet paikkaa, kovin isoista muutoksista ei kuitenkaan puhuta.

– Ruokapuoli on saanut hieman lisää tilaa. Kauppa on käynyt hyvin ja tietyt paikat alkoivat olla ahtaita. Ruuhkaisimpina hetkinä alkoi olla vaikeaa liikkua kärryjen kanssa, Palo kertoo.

– Käyttötavarapuoli on hieman supistunut, mutta onneksi saatiin vielä rautapuolelta yksi varasto käyttöön.

Lokakuun aikana kassajonoon asennetaan myös itsepalvelukassat. Eepeelle on tullut jonkin verran palautetta remontista. Lehtien palstoillakin ovat nousseet esiin erityisesti käytävät.

– Kun hyllyjä oli pakko siirtää lähemmäs toisiaan, asiakkaat ihmettelivät, että näinkö kapoiset näistä tulee. Meillä on siellä kylttejä kertomassa, että käytävät levenevät, mutta kaikki eivät ole niitä huomanneet.

Remontin pitäisi olla valmis lokakuun lopussa. Sen jälkeen edessä häämöttää jo uusi projekti. Eepee on hakemassa rakennuslupaa Prisman laajennukselle. 250–300 neliömetrin laajennukseen on tarkoitus tehdä tilat ruoan verkkokaupalle. Tavoitteena on, että tilat olisivat käytössä jo ensi kesänä.

– Oltaisiin toivottu, että oltaisiin saatu ne jo tähän vaiheeseen. Kun asiaa pohdittiin, todettiin, ettei toimintaa olisi nykyisissä tiloissa saanut pyörimään meidän haluamalla tavalla, Palo kertoo.

Palon mukaan Eepeelle on säännöllisesti tullut kyselyjä verkkokaupasta. Sitä, kuinka suosittu palvelu tulee olemaan, on vielä vaikea sanoa.

– Se on yksi mahdollisuus muiden mukana. Jokainen voi itse miettiä, miten ostokset haluaa hoitaa.

Ruoan verkkokauppa on valtakunnallisesti kasvussa, mutta Palo muistuttaa, että se on Suomessa vielä varsin pientä.

– Kuluttajat haluavat ja odottavat sitä meiltä, joten meidän on sitä tarjottava. Haluamme olla Seinäjoen paras ruoan verkkokauppa.

Eepeellä ei ruoan verkkokauppaa ole tällä hetkellä lainkaan. Mallia on katsottu muilta osuuskaupoilta.

– On yritetty poimia sieltä meille parhaita malleja.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.