Mediat: Kuopion epäilty oli koulukiusattu – yksi koulukaveri kiistää kiusaamisen

Suuri osa itsemurhaa ajattelevista ei hae apua. Kuvituskuva. Arkisto Riitta Ketola

Crista Lassfolk-Feodoroff

Kuopion miekkaiskulle yritetään epätoivoisesti löytää motiivia. Tekijästä on piirtynyt kuva yksinäisestä ja syrjään vetäytyneestä nuoresta miehestä, jolla ei ollut ystäviä.

Helsingin Sanomien haastattelemien koulukavereiden mukaan epäilty Joel Marin kärsi koulukiusaamisesta alakoulusta lähtien.

– Varmasti hänestä piirtyy yksinäinen ja vetäytyvä kuva, kun soitatte ihmisille, kertoo Siilinjärvellä Marinin kanssa samat koulut käynyt HS:lle.

Lehden tietojen mukaan vuonna 1994 syntynyt epäilty kävi ala-asetta Siilinlahden alakoulussa, yläkoulua Ahmon koulussa ja kirjoitti ylioppilaaksi Ahmon koulun yhteydessä olevassa Siilinjärven lukiosta vuonna 2014.

HS:n kymmeneltä haastateltavalta saamien tietojen mukaan kiusaamista tapahtui sekä ala- että yläkoulussa.

– Hänellä ei ollut oikein ystäviä, hän oli paljon yksin. Sellainen pälyilevä luonne, kuvailee koulukaveri HS:n haastattelussa.

Koulukavereiden mukaan kiusaaminen liittyi enimmäkseen Marinin ulkonäköön ja painoon.

Ilta-Sanomien haastattelema koulukaveri kokee asian täysin päinvastoin. Rinnakkaisluokalla olleen IS:n haastateltavan mukaan yksinäisyys saattoi olla epäillyn oma päätös.

– Hän ei ollut koulukiusattu. Tietääkseni hän oli hyvä koulussa, mikä voi osittain selittää halun vetäytymiseen, mies sanoo lehdelle.