Postin toimitusjohtaja Heikki Malinen erosi tehtävästään: "Nyt on oikea hetki tehdä tilaa uudelle henkilölle yhtiön johdossa"

Postin toimitusjohtaja Heikki Malinen erosi tehtävästään maanantaina. Hän ilmoittaa saavuttaneensa asetetut tavoitteet. Arkistokuva. Aake Roininen

Crista Lassfolk-Feodoroff

Postin toimitusjohtaja Heikki Malinen, 57, erosi tehtävästään ja jäi eläkkeelle tiistaina 1. lokakuuta. Hänen virallinen eläkeikänsä olisi 65 vuotta, mutta Postissa oli aiemmin sovittu hänen eläköitymisiäkseen 63 vuotta.

Heikki Malinen on toiminut Postin toimitusjohtajana vuodesta 2012 lähtien.

– Kun minut valittiin tähän tehtävään, sain omistajalta kolme tavoitetta: pitää Postin toiminta kannattavana, rakentaa uutta kasvua, jolla turvataan yhtiön tulevaisuus, sekä saattaa yhtiö pörssilistauskuntoon. Nämä kaikki tavoitteet on saavutettu, Heikki Malinen kertoo Postin tiedotteessa.

– Kuluneisiin vuosiin on mahtunut kipeitä rakennemuutoksia, mutta myös onnistumisia ja rohkeaa uudistumista erittäin ammattitaitoisen henkilöstön avulla. Olen heille syvästi kiitollinen. Koen, että nyt on oikea hetki kiittää ja tehdä tilaa uudelle henkilölle yhtiön johdossa.

Posti Group Oyj:n hallituksen puheenjohtaja Markku Pohjola viestii Postin tiedotteessa eropäätöksen olleen Heikki Malisen oma päätös.

– Olen pahoillani Heikin henkilökohtaisesta päätöksestä. Postin hallituksen näkökulmasta Posti on ollut Heikin kaudella hyvin hoidettu yhtiö, joka on kehittynyt oikeaan suuntaan. Asettamamme tavoitteet on saavutettu. Taloudelliset tuloksemme ja uudistumisemme osoittavat, että Postin strategia on ollut oikea huomioiden postialan rajun murroksen. Haluan kiittää Heikkiä Postin mittavasta uudistustyöstä ja toivottaa hänelle mitä parhainta menestystä tuleville vuosille, Pohjola kiittelee tiedotteessa.

Tiedotteensa lopuksi Posti ilmoittaa, että Heikki Maliselle ei makseta erillistä erokorvausta. Hänelle maksetaan työsopimuksen mukainen korvaus kuuden kuukauden irtisanomisajalta vähennettynä kahden kuukauden palkalla aiemman ilmoituksensa mukaisesti.

Posti Group Oyj:n väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi on nimitetty DI Turkka Kuusisto, joka on toiminut Paketti ja verkkokauppa -liiketoimintaryhmän johtajana ja ollut johtoryhmän jäsenenä vuodesta 2016.

Yhtiön hallitus on jo käynnistänyt uuden toimitusjohtajan rekrytointiprosessin.

Edit: Korjattu Heikki Malisen ikä 2.10. klo 13.44.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.