Nyt puhuu Qatar-kommentistaan ryöpytetty Jari Litmanen – "Mikään organisaatio tai yhtiö ei ole maksanut mitään"

Jari Litmanen Ville Heinonen / arkisto

Sport Content

Jari Litmanen kehui Qatarissa järjestettäviä jalkapallon MM-kisoja.Jalkapallolegendan sanoista nousi iso kohu, sillä Qatarissa on isoja ongelmia ihmisoikeuksiin liittyen.

Litmasen epäiltiin saaneen lausunnoista rahaa, mutta tämän Litmanen tiukasti kiistää.

Litmasen lausunnoista nousi iso kohu ja Twitter-parodiatilillä ”Suomen Pöllöliitto” Litmasta pilkataan seuraavasti:

"Vuoden ihmisoikeustaistelijaksi on valittu yksimielisesti Jari Litmanen. Palkinnoksi suoraselkäisestä toiminnastaan Litmanen vastaanotti nepalilaisesta selkänahasta valmistetut nappulakengät. Juhlallisuudet Qatarissa jatkuvat.”

Jari Litmanen julkaisi maanantaina seuraavan tiedotteen, jossa hän kiistää saaneensa lausunnoistaan rahaa:

"Olin yksityismatkalla ja lomalla Qatarissa vaimoni kanssa viime viikolla. Matkan järjesti suomalainen yritys, jonka pyynnöstä lähdimme matkalle. Emme osallistuneet yhtä cocktail-tilaisuutta lukuun ottamatta yrityksen viralliseen matkaohjelmaan, vaan meillä oli oma ohjelmamme”.

”Koska jalkapallo kiinnostaa minua ymmärrettävistä syistä, halusin nimenomaan itse tutustua matkani aikana MM-kisavalmisteluihin, stadioneihin, sekä samalla tavata entisen pelikaverini, Qatarissa juuri valmennusuran aloittaneen Xavin, jonka vetämät harjoitukset myös seurasin. Tähän kaikkeen tarjoutui mahdollisuus”.

”Haluan korostaa, että tämä kaikki jalkapalloon liittynyt kanssakäyminen tapahtui täysin omasta toiveesta ja vapaasta tahdosta. Qatarin valtio tai mikään muu qatarilainen organisaatio tai yhtiö ei ole tästä maksanut mitään. Toimin täysin oman mielenkiintoni mukaan, kuten lukuisissa muissakin paikoissa ja maissa, joissa olen vieraillut”.

”Se, mitä julkisuuteen jalkapalloon liittyvistä asioista sanoin, perustuu vain ja ainoastaan siihen informaation, jonka itse paikan päällä sain ja jonka itse omin silmin näin. Mielipiteet ovat omiani, eivät kenenkään sanelemia. Ymmärtääkseni sananvapauteen kuuluu edelleen se, että saa olla jotain mieltä. Itse olen edelleen sitä mieltä, että HUOM jalkapallo–olosuhteet – kuten fasiliteetit (hotellit, stadionit) ja etäisyydet – ovat loistavassa kunnossa ajatellen 2022 pelattavaa jalkapallon MM–lopputurnausta. Otan vain ja ainoastaan kantaa pelaajien ja joukkueen, urheilullisesta, näkökulmasta”.

”Mihinkään muuhun en ottanut Qatarissa tekemässäni haastattelussa tai muutenkaan kantaa, suuntaan tai toiseen. Enkä tee sitä nytkään”, Litmanen kirjoittaa tiedotteessaan.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.