Yle: Viisi korvausta vuodessa oli vakuutusyhtiölle liikaa, irtisanoi lapsiperheen kotivakuutuksen

Kotivakuutus otetaan kattamaan yllättäviä vahinkoja, mutta vakuutus voidaan yllättäen myös irtisanoa. Kuvituskuva. Akseli Muraja

Crista Lassfolk-Feodoroff

Vakuutusyhtiöllä on oikeus irtisanoa vakuutus vakuutuskauden lopussa. Näin kävin 25-vuotiaalle nokialaiselle perheenäidille, jonka kotivakuutus irtisanottiin viiden vahingonkorvaushakemuksen jälkeen.

Juulia Kekki-Keväänranta, 25, kertoo Ylelle saaneensa vakuutusyhtiöltään irtisanomisilmoituksessa perusteluksi tavanomaisuudesta poikkeavan vahinkokehityksen.

Hän oli hakenut vakuutusyhtiöltään korvausta viidestä eri vahinkotapahtumasta 14.11.2018 alkaneella vakuutuskaudella. Vakuutus on ollut Kekki-Keväänrannan nimissä viisi vuotta ja hän on maksanut siitä noin sata euroa vuodessa.

– Tuntuu vääryydeltä. Minkä takia minulla on edes kotivakuutus, jos en saa käyttää sitä, Juulia Kekki-Keväänranta ihmettelee Ylen haastattelussa.

Perhe on hakenut äidin nimissä otetusta kotivakuutuksesta korvausta vuoden sisällä kahdesti rikkoutuneesta puhelimen näytöstä, kerran pyykinpesukoneesta ja kerran hajonneesta pelikonsolista. Viimeinen korvaushakemus koski takin värjäämiä nojatuoleja.

Perheenäiti kertoo Ylelle, että vakuutusyhtiö ei kertonut etukäteen lainkaan siitä, että vakuutuskorvauksille olisi jokin maksimimäärä. Myöhemmin vakuutusyhtiöstä oli puhelimitse kerrottu hänelle, että sopiva määrä vahinkoilmoituksia on kaksi tai kolme vuodessa.

Keskinäinen Vakuutusyhtiö Turvasta vastattiin Ylen haastattelupyyntöön kirjallisesti, etteivät he voi kommentoida yksittäisiä tapauksia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Seinäjoen Sanomat jää ilmestymistauolle
 2. Kuinka sinä uskalsit? – seinäjokelainen Päivi vaihtoi alaa ja perusti oman yrityksen viisikymppisenä eikä ole katunut päivääkään
 3. Suunnistuskausi alkaa Seinäjoella omatoimisesti
 4. Seinäjoen seurakunnan jumalanpalvelukset ottivat digiloikan – virtuaalilähetykset suositumpia kuin perinteiset
 5. Astetta hauskempaa ulkoilua – kokosimme vinkkejä Seinäjoelta
 6. Ideaparkin Citymarket ja Huhtala Logistics aloittavat yhteistyön – kuljettavat ostokset ilmaiseksi riskiryhmille
 7. Seinäjoelle tulossa kaupunkipyörät – 50 pyörää, 14 pysäkkiä
 8. Koronan seuraus: Rikollisuus vähentynyt Pohjanmaalla, mutta petosyritykset ja kotihälytykset lisääntyneet
 9. Seinäjoki alkaa jakaa kouluruokaa etäopetuksessa oleville oppilaille – annoksia jaetaan yli 1600
 10. Tuju-panimo sopeutuu – Harapaisissa toimivan pienpanimon tynnyriolut lorotetaan nyt käsipelillä pulloihin ja myydään panimomyymälässä
 11. Jäitkö työttömäski ja haluaisit opiskella? – SeAMK luopuu avoimen ammattikorkeakoulun opintomaksuista osittain
 12. Seinäjoen kaupunki soittaa yli 5000 ikäihmiselle – soittokierros alkaa yli 85-vuotiaista
 13. Limu ja lihis vaihtuivat kunnon lounaaseeen ja kalenteriin raivattiin tilaa liikunnalle - seinäjokelaisyrittäjä oppi nauttimaan liikkumisesta: "En olisi uskonut, että viikon paras hetki on jumppa"
 14. Asuntosijoittaja kaipasi helposti ostettavaa palvelua – kun sitä ei ollut, seinäjokelainen Jussi Takala perusti yrityksen itse
 15. Tässä on Seinäjoen Hyvä asiakaspalvelija 2020

Näytä lisää