Joupiskan koko perheen liikuntapäivässä esitellään Seinäjoen alueen harrastusmahdollisuuksia – mukaan ilmoittautunut 23 seuraa

Kimmo Junttila on koulutettu soveltavan liikunnan vertaisohjaajaksi. Junttila on liikuntapäivässä kertomassa liikuntavaihtojen lisäksi soveltavan liikunnan apuvälinetoiminnasta. Matias Helinko

Matias Helinko

Seinäjoen kaupungin alueella toimii yhteensä yli 60 urheiluseuraa. Näistä on saatu samanaikaisesti kokoon kolmanneksen edustus, kun Jouppilanvuoren liikuntapaikoilla esitellään kattavasti Seinäjoen alueen liikuntaharrastusmahdollisuuksien kirjoa.

Yhteensä 23 seuran esittelypisteet sijoittuvat rinnekeskuksen sekä Jouppilanvuoren tekonurmikentän alueelle, joille suunnistetaan rinnekeskuksesta saatavan kartan ja ohjelma-aikataulun avulla.

Nyt viidennen kerran järjestettävässä maksuttomassa koko perheen liikuntapäivässä esitellään rastipisteillä lajitietoutta, -näytöksiä sekä kokeilumahdollisuuksia. Pisteiltä uuden harrastuksen voivat löytää sekä lapset että aikuiset. Mukana on sekä kesä- että talvilajeja.

– Liikuntapäivässä on mahdollisuus tutustua eri lajeihin ja saada tärkeää tietoa esimerkiksi siitä, missä harrastuksen voi aloittaa, mitä se vaatii ja millaiset ovat kustannukset, Seinäjoen kaupungin liikuntapalvelupäällikkö Tanja Särkipaju toteaa.

Erityisesti alueen pienemmille seuroille ja vähemmän harrastetuille lajeille näytökset ovat tärkeä tilaisuus lisätä tunnettavuutta.

– Seurat ovat innoissaan lähteneet mukaan ja heillä on tavoitteena, että he saisivat tapahtumasta jokusen uuden harrastajan mukaan.

Uutuutena tämän vuoden tapahtumaan on tuotu vammaisurheilu ja soveltava liikunta. Tietoisuutta eri vaihtoehdoista on lisäämässä Suomen Vammaisurheilu ja Liikunta VAU ry.

– Halusimme yhdistää tapahtumaan soveltavaa liikuntaa ja vammaisurheilua, koska haluamme tarjota myös erityistä tukea vaativille harrastusmahdollisuuksia. Pystymme kertomaan, mitä vaihtoehtoja on olemassa, erityisliikunnan koordinaattori Sarika Kivimäki kertoo.

Kivimäen mukaan Seinäjoen alueen seuroissa on jo tarjontaa myös soveltavassa liikunnassa. Tapahtuman tavoitteena on lisätä tietoisuutta näistä eri vaihtoehdoista sekä liikunnan tukena käytettävistä apuvälineistä.

Yksi esimerkki uusista mahdollisuuksista on SJK:n alaisuudessa käynnistyvä sähköpyöräjalkapallo, joka on myös läsnä tapahtumassa.

Liikuntapäivän yhteydessä juhlitaan Jouppilan elämysliikuntaverkoston laajentumista.

Manner-Suomen Maaseutuohjelmasta rahoitettu ja viime syksynä aloitettu Elämysportaiden rakentaminen saadaan virallisesti päätöksen, kun portaat vihitään käyttöön.

Portaat ovat liikuttaneet kaupunkilaisia keväästä alkaen. Käyttöönottojuhlan jälkeen portaiden yhteyteen tehdään vielä levähdys- ja maisematasanteet, sekä valaistus kaiteisiin. Lisäksi portaisiin asennetaan laskuri, joka seuraa portaiden käyttöastetta.

Koko perheen Liikuntapäivä:

Koko perheen liikuntapäivä järjestetään Rinnekeskus Joupiskan ja Jouppilanvuoren tekonurmen alueella torstaina 15.8. kello 17.00–19.30.

Seinäjoen alueen seuroista mukaan on ilmoittautunut yhteensä 23 seuraa. Lajeina ovat esimerkiksi jalkapallo, salibandy, pesäpallo, taitoluistelu, kendo, roller derby, pikaluistelu, voimistelu, jääkiekko, hiihtolajit, yleisurheilu, maahockey, miekkailu, suunnistus, paini ja rugby.

Liikuntapäivän järjestäjinä toimivat Seinäjoen Sanomat, rinnekeskus Joupiska ja Seinäjoen kaupungin liikuntapalvelut ja Terveystalo yhteistyössä seurojen kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Seinäjoen Sanomat jää ilmestymistauolle
 2. Kuinka sinä uskalsit? – seinäjokelainen Päivi vaihtoi alaa ja perusti oman yrityksen viisikymppisenä eikä ole katunut päivääkään
 3. Suunnistuskausi alkaa Seinäjoella omatoimisesti
 4. Seinäjoen seurakunnan jumalanpalvelukset ottivat digiloikan – virtuaalilähetykset suositumpia kuin perinteiset
 5. Astetta hauskempaa ulkoilua – kokosimme vinkkejä Seinäjoelta
 6. Ideaparkin Citymarket ja Huhtala Logistics aloittavat yhteistyön – kuljettavat ostokset ilmaiseksi riskiryhmille
 7. Seinäjoelle tulossa kaupunkipyörät – 50 pyörää, 14 pysäkkiä
 8. Koronan seuraus: Rikollisuus vähentynyt Pohjanmaalla, mutta petosyritykset ja kotihälytykset lisääntyneet
 9. Seinäjoki alkaa jakaa kouluruokaa etäopetuksessa oleville oppilaille – annoksia jaetaan yli 1600
 10. Tuju-panimo sopeutuu – Harapaisissa toimivan pienpanimon tynnyriolut lorotetaan nyt käsipelillä pulloihin ja myydään panimomyymälässä
 11. Jäitkö työttömäski ja haluaisit opiskella? – SeAMK luopuu avoimen ammattikorkeakoulun opintomaksuista osittain
 12. Seinäjoen kaupunki soittaa yli 5000 ikäihmiselle – soittokierros alkaa yli 85-vuotiaista
 13. Limu ja lihis vaihtuivat kunnon lounaaseeen ja kalenteriin raivattiin tilaa liikunnalle - seinäjokelaisyrittäjä oppi nauttimaan liikkumisesta: "En olisi uskonut, että viikon paras hetki on jumppa"
 14. Asuntosijoittaja kaipasi helposti ostettavaa palvelua – kun sitä ei ollut, seinäjokelainen Jussi Takala perusti yrityksen itse
 15. Tässä on Seinäjoen Hyvä asiakaspalvelija 2020

Näytä lisää