Poliisi: Kurikan Wilma-tietomurto on selvitetty – Kaikki rikolliseen tekoon epäillyt olivat tekohetkellä alle 15-vuotiaita

Kuvituskuva. Johanna Erjonsalo / arkisto

toimitus

Pohjanmaan poliisilaitoksen Seinäjoen tutkintaryhmällä on ollut tutkittavana Kurikan Jalasjärvellä tapahtunut koulun Wilma -järjestelmän tietomurto.

Poliisille tehtiin rikosilmoitus 21.2.2019, kun oppilaat olivat saaneet Wilman kautta epäasiallisia ja törkeitäkin viestejä. Myös oppilaiden huoltajat olivat yhteydessä kouluun viesteistä.

Tutkinnassa saatiin selvitettyä, että muutamat oppilaat olivat saaneet urkittua opettajan tunnukset, joilla oli kirjauduttu sisään järjestelmään. Lisäksi tunnuksia oli jaettu useammille henkilöille, jotka olivat myös myöhemmin kirjautuneet järjestelmään. Järjestelmän kautta oli lähetetty viestejä muille oppilaille.

Poliisista korostetaan, että tietomurtoon voi syyllistyä, mikäli käyttää hänelle kuulumatonta käyttäjätunnusta. Epäasialliset ja törkeät viestit saattavat myös täyttää kunnianloukkauksen tunnusmerkistön.

Asian tutkinta on nyt päätetty, koska kaikki rikolliseen tekoon epäillyt olivat tekohetkellä alle 15-vuotiaita. Poliisista ollaan oltu yhteydessä epäiltyihin ja heidän huoltajiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Seinäjoen Sanomat jää ilmestymistauolle
 2. Kuinka sinä uskalsit? – seinäjokelainen Päivi vaihtoi alaa ja perusti oman yrityksen viisikymppisenä eikä ole katunut päivääkään
 3. Suunnistuskausi alkaa Seinäjoella omatoimisesti
 4. Seinäjoen seurakunnan jumalanpalvelukset ottivat digiloikan – virtuaalilähetykset suositumpia kuin perinteiset
 5. Astetta hauskempaa ulkoilua – kokosimme vinkkejä Seinäjoelta
 6. Ideaparkin Citymarket ja Huhtala Logistics aloittavat yhteistyön – kuljettavat ostokset ilmaiseksi riskiryhmille
 7. Seinäjoelle tulossa kaupunkipyörät – 50 pyörää, 14 pysäkkiä
 8. Koronan seuraus: Rikollisuus vähentynyt Pohjanmaalla, mutta petosyritykset ja kotihälytykset lisääntyneet
 9. Seinäjoki alkaa jakaa kouluruokaa etäopetuksessa oleville oppilaille – annoksia jaetaan yli 1600
 10. Tuju-panimo sopeutuu – Harapaisissa toimivan pienpanimon tynnyriolut lorotetaan nyt käsipelillä pulloihin ja myydään panimomyymälässä
 11. Jäitkö työttömäski ja haluaisit opiskella? – SeAMK luopuu avoimen ammattikorkeakoulun opintomaksuista osittain
 12. Seinäjoen kaupunki soittaa yli 5000 ikäihmiselle – soittokierros alkaa yli 85-vuotiaista
 13. Limu ja lihis vaihtuivat kunnon lounaaseeen ja kalenteriin raivattiin tilaa liikunnalle - seinäjokelaisyrittäjä oppi nauttimaan liikkumisesta: "En olisi uskonut, että viikon paras hetki on jumppa"
 14. Asuntosijoittaja kaipasi helposti ostettavaa palvelua – kun sitä ei ollut, seinäjokelainen Jussi Takala perusti yrityksen itse
 15. Tässä on Seinäjoen Hyvä asiakaspalvelija 2020

Näytä lisää