HS: Tuleva hallitus myy valtion omaisuutta jopa 3 miljardilla – uusia lisämenoja 1,2 miljardia

Tuleva hallitus kaavailee myyvänsä valtion omaisuutta jopa kolmella miljardilla eurolla. Myyntituloilla on tarkoitus rahoittaa muun muassa väylähankkeita.  Juha Salonen / Arkisto

Jari Pietiläinen

Hallitusneuvottelija Antti Rinteen (sd.) mukaan on mahdollista, että hallitusohjelma saadaan valmiiksi huomenna keskiviikkona. Asiasta kertoo Helsingin Sanomat

Neuvottelijat ovat päässeet sopuun esimerkiksi siitä, että seuraavalla hallituksella olisi käytettävissään pysyviin uusiin menoihin 1,2 miljardia euroa. Se on enemmän kuin mihin neuvottelijat olivat alustavasti päätyneet viime viikolla.

Hallitus on päättänyt myydä valtion omaisuutta jopa enemmän kuin aikaisemmin oli tarkoitus. Vielä viime viikolla ajatuksena oli, että myynneistä kerättäisiin pari miljardia euroa, mutta myynnit saattavatkin nousta jopa lähelle kolmea miljardia euroa.

Ylen mukaanJuha Sipilän (kesk.) hallituskaudella hallitus on myynytvaltion omaisuutta noin 2,5miljardillaja kahdella edellisellä hallituskaudella myyntituloja kertyi 1,7–1,8 miljardia kummallakin kaudella.

Rinteen hallituksen saamista myyntituloista valtaosa on tarkoitus käyttää rata- ja väylähankkeisiin sekä tutkimukseen ja koulutukseen ja mahdollisesti tulevaa sosiaalitukiuudistuksesta varten tehtäviin kokeiluihin.

Hallitusohjelmasta näyttää tulevan harvinaisen vankka teos: Rinteen mukaan hallitusohjelman ensimmäisessä luonnoksessa on peräti 152 sivua.

Määrä on moninkertainen verrattuna Sipilänjohtaman hallituksen ohjelmaan, jossa oli vain 38 sivua ja lisäksi 35 sivua liitteitä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.