3-vuotiaan tytön puukotus oli oikeuden mukaan raaka murha – näin pikkutyttö kuoli

Porvoolaisessa leikkipuistossa puukotettu pikkutyttö kuoli kolmeen veitseniskuun vuonna 2017. Puukottaja oli tytön isä, jolle langetettiin tänään elinkautinen vankeusrangaistus.  Anne Lahnajärvi / arkisto

Jari Pietiläinen

Helsingin hovioikeus on tänään langettanut elinkautisen vankeustuomion Nicolas Mathieu Cherchelille, joka puukotti oman kolmivuotiaan tyttärensä kuoliaaksi leikkipuistossa Porvoossa marraskuussa 2017.

Hovioikeus katsoi Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden tavoin, että teko on ollut erityisen julma.

Teko on kohdistunut Cherchelin omaan tyttäreen, jonka hän oli yllättäen siepannut äidiltään ja jolla ei ole ollut mitään mahdollisuutta puolustautua. Tappaminen tehtiin oikeuden mukaan poikkeuksellisen raa'alla tavalla äidin läsnäollessa tälle suurta kärsimystä aiheuttaen.

Cherchel kuljetti lapsen puistoon, jossa hän iski lasta veitsellä voimakkaasti päähän. Tämän jälkeen Cherchel työnsi veitsen takaisin yhteen haavoista. Iskut lävistivät lapsen kallon ja aivot. Teon kokonaiskesto on oikeuden näkemyksen mukaan ollut lyhyehkö.

Teon motiivina on ilmeisesti ollut jonkinlainen kosto sen johdosta, että käräjäoikeus oli ratkaissut huoltoa ja tapaamisoikeutta koskevat kysymykset äidin hyväksi. Hovioikeus katsoo, että näillä perusteilla teko on epäilyksettä myös kokonaisuutena arvostellen törkeä.

Cherchel itse korosti oikeudessa sitä, että voimakkaat veitseniskut lapsen päähän olivat johtaneet välittömään kuolemaan, eikä uhrille siten ollut aiheutunut pitkitettyä kärsimystä.

Elinkautinen vankeusrangaistus merkitsee sitä, että Cherchel joutuu periaatteessa istumaan vankilassa kuolemaansa saakka. Käytännössä elinkautinen vankeus kestää Suomessa keskimäärin neljätoista vuotta ja neljä kuukautta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu