SeAMKille voitto valtakunnallisessa yrittäjyyskilpailussa

Kuvituskuva Anna-Pia Ahola

toimitus

SeAMK on voittanut oman osionsa Suomen Yrittäjien ja ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arenen järjestämässä valtakunnallisessa yrittäjyyskilpailussa. Voittajat julkistettiin valtakunnallisilla AMK-päivillä Kuopiossa keskiviikkona.

Kilpailussa oli kolme yrittäjyyden eri vaiheisiin keskittyvää osiota, joista SeAMK osallistui yrittäjyysasenteen ja -valmiuksien rakentumista käsittelevään teemaan. Kilpailutöiden arvioinnissa painottuivat muun muassa korkeakoulun toimintamallien vaikuttavuus ja tuloksellisuus sekä pitkäjänteisyys.

Voittoon SeAMKin siivitti tuomariston mukaan yrittäjyyden kytkeminen normaaliksi osaksi opiskelua, oppimisympäristöt sekä yrittäjyystoimintojen kehittäminen tutkimukseen perustuen.

– Tuntuu upealta, että pitkäjänteinen työmme yrittäjyyden edistämiseksi huomioitiin näin hienolla tavalla. Osallistuimme kategoriaan, koska siinä oli paras mahdollisuus kuvata SeAMKin yrittäjyystoiminnan kokonaisuus. Yrittäjyys lähtee meillä strategiasta ja arvoista, johto on erittäin sitoutunut sen edistämiseen ja meillä on innostuneet opettajat ja asiantuntijat tekemässä tätä työtä. Olemme pystyneet myös kytkemään yrittäjyysopetuksen tutkimukseen ja tutkittuun tietoon. Yrittäjyyteen liittyvät toimenpiteet on SeAMKissa koottu verkkoon Y-Zone-nimiseen portaaliin, ja seuraavaksi olemme rakentamassa pöhinälle fyysistä ympäristöä kaupungin kehitysyhtiö Into Seinäjoen kanssa, SeAMKin vararehtori Elina Varamäki kertoo.

– Tämä voitto meni aivan oikeaan osoitteeseen. SeAMK on ottanut yrittäjyyden oman strategiansa kulmakiveksi ja rakentanut määrätietoisesti yrittäjämäisiä oppimisympäristöjä. Tämän takia opiskelija saa SeAMKissa poikkeuksellisen hyvät valmiudet ymmärtää yrittäjyyden keskeinen ja kasvava osuus yhteiskunnassa, Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Heikki Risikko sanoo.

Kilpailu perustui Suomen Yrittäjien viime marraskuussa julkaisemiin korkeakoulujen yrittäjyyssuosituksiin ja niiden käyttöönoton tueksi laadittuun pelikirjaan. Kilpailuun osallistui yhteensä 14 ammattikorkeakoulua, joista SeAMKin voittamaan osioon 11. Kaksi muuta osiota voittivat Satakunnan ammattikorkeakoulu ja Humanistinen ammattikorkeakoulu.

Suomen Yrittäjien digi- ja koulutusasioiden päällikkö Joonas Mikkilän mukaan on upeaa havaita, kuinka keskeinen asema yrittäjyydellä on valtaosassa ammattikorkeakouluja.

– Osaamisen ja luovuuden ammattilaisjoukkueina ammattikorkeakoulut tarjoavat kumppaniensa kanssa yrittäjyydelle otollisen kasvuympäristön. Kilpailuun osaa ottaneet ammattikorkeakoulut ovat tästä elävä esimerkki, Arenen toiminnanjohtaja Petri Lempinen toteaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Seinäjoen Sanomat jää ilmestymistauolle
 2. Kuinka sinä uskalsit? – seinäjokelainen Päivi vaihtoi alaa ja perusti oman yrityksen viisikymppisenä eikä ole katunut päivääkään
 3. Suunnistuskausi alkaa Seinäjoella omatoimisesti
 4. Seinäjoen seurakunnan jumalanpalvelukset ottivat digiloikan – virtuaalilähetykset suositumpia kuin perinteiset
 5. Astetta hauskempaa ulkoilua – kokosimme vinkkejä Seinäjoelta
 6. Ideaparkin Citymarket ja Huhtala Logistics aloittavat yhteistyön – kuljettavat ostokset ilmaiseksi riskiryhmille
 7. Seinäjoelle tulossa kaupunkipyörät – 50 pyörää, 14 pysäkkiä
 8. Koronan seuraus: Rikollisuus vähentynyt Pohjanmaalla, mutta petosyritykset ja kotihälytykset lisääntyneet
 9. Seinäjoki alkaa jakaa kouluruokaa etäopetuksessa oleville oppilaille – annoksia jaetaan yli 1600
 10. Tuju-panimo sopeutuu – Harapaisissa toimivan pienpanimon tynnyriolut lorotetaan nyt käsipelillä pulloihin ja myydään panimomyymälässä
 11. Jäitkö työttömäski ja haluaisit opiskella? – SeAMK luopuu avoimen ammattikorkeakoulun opintomaksuista osittain
 12. Seinäjoen kaupunki soittaa yli 5000 ikäihmiselle – soittokierros alkaa yli 85-vuotiaista
 13. Limu ja lihis vaihtuivat kunnon lounaaseeen ja kalenteriin raivattiin tilaa liikunnalle - seinäjokelaisyrittäjä oppi nauttimaan liikkumisesta: "En olisi uskonut, että viikon paras hetki on jumppa"
 14. Asuntosijoittaja kaipasi helposti ostettavaa palvelua – kun sitä ei ollut, seinäjokelainen Jussi Takala perusti yrityksen itse
 15. Tässä on Seinäjoen Hyvä asiakaspalvelija 2020

Näytä lisää