Seinäjoen paras kahvila ylivoimaisella äänivyöryllä – Valkoinen Puu suunnittelee kolmatta kahvilaa

RAVINTOLA   Valkoinen Puu otti ylivoimaisen voiton Seinäjoen Sanomien järjestämässä äänestyksessä.

– Aivan mieletöntä, on Seinäjoen Valkoisen Puun kahvilapäällikkö Jasmin Wilénin kommentti, kun hän kuulee, että kahvila on valittu Seinäjoen parhaaksi ylivoimaisella äänivyöryllä.

– Pistää nöyräksi, Wilén sanoo.

Seinäjoen Sanomien lukijat äänestivät Valkoisen Puun kaupungin parhaaksi kahvilaksi. Ääniä se sai 1681 kaikista annetuista liki 4000 äänestä. Toiseksi sijoittunut Pikku Paussi keräsi ääniä 997 ja kolmanneksi sijoittunut Vohvelihetki 452.

Valkoisen Puun omistajat, Kirsi ja Mark Heidt, avasivat ensimmäisen kahvilan Kauhajoelle vuonna 2011. Keväällä 2016 avattiin Seinäjoen kahvila. Wilénin mukaan kolme vuotta on mennyt nopeasti, mutta hän kokee kahvilan tarinan Seinäjoella olevan vielä alussa.

Valkoinen Puu tunnetaan erityisesti kakuistaan. Wilén kertoo, että myydyin on edelleen Salaisen puutarhan suklaakakku.

– Meidän omistajat kehittelivät täydellistä suklaakakkua useita vuosia. Tuloksena syntynyt suklaakakku on kahvilamme klassikko. Amerikkalaistyyppiset juustokakut ovat myös asiakkaamme suosikkeja, Wilén kertoo.

Wilén uskoo, että voiton takana on ruoan lisäksi myös elämys.

– Asiakkaat hakevat kahvilasta kokonaisvaltaisia elämyksiä, pelkkä tuote ja hinta ei riitä, Wilén sanoo.

Elämykseen kuuluvat niin maistuvat tuotteet ja jatkuva tuotekehitys, tarkkaan mietitty sisustus, taustamusiikki kuin palvelukin.

– Olemme tarkkoja siitä, miltä tuotteet maistuvat ja mitä käytetään. Paljon lähituotantoa ja luomua, Wilén kertoo.

Valkoisen Puun leipomotuotteet tehdään Kauhajoella. Seinäjoen keittiössä tehdään lounaskeittoja ja koristellaan kakkuja. Asiakaspaikkoja kahvilassa on noin 70. Kesän tullen niitä saadaan 30 lisää, kun voidaan laittaa pöydät ulos. Wilén kertoo, että laajennustarpeita ja -suunnitelmia Seinäjoella on.

Suunnitelmissa on myös kolmas kahvila uudelle paikkakunnalle, mutta sen osalta neuvottelut ovat vielä kesken.

– Haluamme palvella asiakkaita kaupungin parhaalla paikalla, siksi uuden liiketilan löytyminen ottaa aikansa, Wilén sanoo.