Tässä on Seinäjoen paras lounaspaikka – kolme kulmakiveä pysyneet alusta asti

– Olen kyllä puolueellinen sanomaan, mutta meillä on tosi hyvät ruoat, sanoo Holy Smoken ravintolapäällikkö Jani Ketola

Holy Smoke äänestettiin Seinäjoen paras ravintola -kilpailussa kaupungin parhaaksi lounaspaikaksi. Ääniä ravintola sai 641. Ääniä eri ravintoloille jaettiin yhteensä 3645. Toiseksi sijoittui Cafe Mondeo 593 äänellä ja kolmanneksi parhaan ravintolan tittelin voittanut Pancho Villa 331 äänellä.

Holy Smoke avasi ovensa Seinäjoella vuonna 2015. Lounas on pysynyt samanlaisena aivan viime kuukausiin asti: muutama kuukausi sitten perinteisten eväiden rinnalle otettiin tarjolle päivittäin vaihtuva ruokalaji. Silti ravintolan peruspilarit, avotuliuunissa kypsennetyt nyhtöpossu, makkara ja kana tekevät edelleen kauppansa.

– Niistä kolmesta possua menee ehkä eniten. Vaikka on tullut vaihtuva ruoka, niin samoja, grillissä valmistettuja juttuja menee edelleen, Ketola sanoo.

Ketola uskoo, että suosioon vaikuttaa myös lounaan salaattipöytä.

– Lounaaseen kuuluu ainakin minun mielestä laaja salaattipöytä. Saa lounaasta kevyemmän jos haluaa.

Tällä hetkellä Holy Smokessa odotetaan kesää ja sen tuomaa terassikautta.

– Tuntuu siltä, että meneekö taloudessa jotenkin paremmin, kun tuntuu, että täällä käy enemmän porukkaa syömässä, Ketola sanoo.

Kasvua on näkynyt erityisesti viimeisen puolen vuoden aikana viime vuoteen verrattuna.

– Onneksi tulee kesä ja saadaan lisää tilaa, kun on sellaisiakin hetkiä, ettei meinaa mahtua, Ketola sanoo.

Kesäterassi tosin on vain väliaikainen ratkaisu. Hieman lisää tilaa saatiin jo vuosi sitten, kun ravintola laajensi ja avasi baaripuolen. Sitäkin laajempia suunnitelmia on mietitty. Ravintola jätti viime vuonna vuokratarjouksia Helsingissä, mutta ne eivät tuottaneet tulosta.

– Pidetään silmät auki jatkossakin, Ketola sanoo.