Pancho Villa äänestettiin Seinäjoen parhaaksi ravintolaksi

Seinäjoen Sanomien järjestämän Seinäjoen paras ravintola -kilpailun voittaja on selvillä. Voiton vei Pancho Villa, joka kiri 939 äänellään ykköseksi. Tiukkaa kisaa käytiin pitkään kakkoseksi sijoittuneen Holy Smoken kanssa, joka sai 884 ääntä. Kolmanneksi sijoittui Juurella.

Pancho Villan ravintolapäällikkö Terhi Muilu ja yrittäjä Kenth Vesterlund uskovat, että voiton takana on henkilökunnan tekemä työ.

– Meillä on mahtava henkilökunta ja jokainen pistää parastaan joka päivä. Uskoisin, että asiakkaille huokuu se, että meillä on kivaa töissä, Muilu sanoo.

Pancho Villa avattiin Seinäjoelle kesäkuussa 2012 ja suosiolle ei näy loppua. Pancho Villa laajensi tilojaan vuosi sitten, kun ravintola alkoi käydä ahtaaksi. Lisäpaikoista huolimatta syömään pääsemistä saattaa joutua jonottamaan.

– Viikonloppuisin on melkein koko ajan jono ovella, Muilu sanoo.

Ensi marraskuussa toimintaa laajennetaan Ideaparkiin. Vesterlund kertoo, että uusi kauppakeskus nähtiin hyvänä mahdollisuutena.

– Uskomme, että siellä voimme tavoittaa vielä isomman joukon.

Keskustan ravintola ei kuitenkaan ole mihinkään katoamassa.

– Jos päättävät tämän purkaa, niin katsomme toisen paikan, Muilu sanoo.

– Ideapark on kuitenkin shoppailupaikka ja kivijalkaliike on oma lajinsa.

Seinäjoella on paljon puhuttu keskustan työmaiden vaikutuksista alueen yrityksiin. Muilun ja Vesterlundin mukaan niiden vaikutukset ovat kuitenkin Pancho Villassa jääneet vähäisiksi.

– Lounaalla käy paljon lähialueiden työntekijöitä, joiden on helppo tulla tähän. Ja jos meillä on jono ovella, niin kyllä tänne jostakin löytää, Muilu naurahtaa.

– Työmaa ei ole ollut ihan oven suussa. Jos olisi, se vaikuttaisi varmaan enemmän. Kun avasimme, ravintolan edessä laajennettiin kävelykatua ja oven luona oli hiekkakasa. Se vaikutti, Vesterlund jatkaa.

Tosin sen verran työmaakin on vaikuttanut, ettei ravintolan ohi kulkevien rekkojen takia viime kesänä laitettu terassia.

– Ei siinä olisi ollut kiva istua, kun rekkoja kulkee koko ajan. Katsotaan, mitä tänä kesänä keksitään, Muilu sanoo.

Seinäjoen paras ravintola -äänestyksessä suosikkiaan saattoi äänestää seitsemässä eri kategoriassa. Muiden sarjojen tulokset julkaistaan tulevissa lehdissä.