Vauhtiajot julkisti lisää artisteja – tänä vuonna festivaali on K18

Vauhtiajot järjestetään jälleen heinäkuussa. Tänä vuonna festivaali on K18. Seinäjoen Vauhtiajot

Riina Haapala

Tänä vuonna 16. kerran järjestettävä Vauhtiajot muuttuu K18-festivaaliksi. Tapahtuman promoottori Kalle Keskinen kertoo muutokseen olevan montakin eri syytä. Yksi syy on tapahtuma-alueen muutos: tänä vuonna remontissa ovat niin ammattikoulun kuin Marttilan koulun pihat. Koulun pihalla on ollut aiemmin pääanniskelualue.

Keskinen myös kertoo, että Vauhtiajojen pääasiallinen asiakaskunta ovat 30–40-vuotiaat. Alaikäisiä on ollut enää pieni osa asiakkaista.

– On se iso muutos, kun 15 vuotta on ollut ikärajatonta, mutta asiakaskunta on itsestään muuttunut.

Vauhtiajot julkisti maanantaina myös uusia artisteja. Seinäjoelle heinäkuussa saapuvat Eppu Normaali, Elonkerjuu, Reino Nordin, Eveliina, Laura Voutilainen, Teflon Brothers, Lauri Tähkä, Antti Ketonen, Arttu Wiskari ja Pikku G. Jo aiemmin julkistettuja artisteja ovat Don Huonot, Olavi Uusivirta, Irina, Neljä Ruusua, Klamydia, Vesala, Kaija Koo, Popeda, Michael Monroe ja J. Karjalainen.

Yksi artisti julkaistaan vielä myöhemmin.

Keskisen mukaan esiintyjälistalla on festivaalin vakionimiä, mutta sille on myös syynsä.

– Jos niitä ei ole, tulee kyselyä, että miksi ei, Keskinen naurahtaa.

Viime vuonna tapahtuma rikkoi ennätyksensä: kävijöitä oli 60 000. Keskisen mukaan osasyynä oli hyvä sää, joka sai kävijöitä liikkeelle erityisesti lähialueelta. Yhä useampi siirtää ostopäätöstä yhä lähemmäs tapahtumaa, mikä aiheuttaa päänvaivaa järjestäjille.

– Jos maanantaina säätiedotuksessa viikonlopun kelit näyttävät hyvältä, niin kauppa käy, Keskinen kertoo.

Keskinen kertoo, että Vauhtiajojen ratatapahtuman lipuista noin 70 prosenttia ostetaan portilta. Luvussa eivät ole mukana rata- ja iltatapahtuman yhteislippupaketit. Iltatapahtuman lipuista puolestaan ennakkoon ostetaan suurempi osa.

Rataohjelmisto julkistetaan tänäkin vuonna kesällä. Keskisen mukaan luvassa on perinteiden lisäksi yllätyksiä. Pelkällä autourheilulla ei kuitenkaan pärjää.

– Joka puolella tarvitaan enemmän showta autourheilun ympärille.

Kommentoi