Tangomarkkinoiden uusi tuomaristo on julkistettu – Mukana myös entinen tangokuningas Jari Sillanpää

Jari Sillanpää on osa Tangomarkkinoiden juhlavuoden laulukilpailun tuomaristoa. Arkistokuva/ Mari Mäkinen

toimitus

35 vuotta täyttävä Seinäjoen Tangomarkkinat on julkistanut tämän vuoden tangolaulukilpailun tuomariston.

Tuomaristossa nähdään laulaja-tangokuninkaallinen Jari Sillanpää, poliitikko Kike Elomaa, CatCat-duosta tuttu laulaja Katja Kätkä sekä musiikkitoimittaja Tarja Närhi Tuomariston puheenjohtajana toimii Seinäjoen Tangomarkkinoiden taiteellinen johtaja Martti Haapamäki

– Tangotuomariston jäsenien valitsemiselle on perusteensa, jonka keskiössä on vahva osaaminen ja kokemus musiikki- ja viihdemaailman ympyröistä sen eri suunnista. Tuomaroinnin saattaminen alusta loppuun on iso prosessi, jossa vaaditaan hyvää ryhmädynamiikkaa, keskusteluyhteyttä ja varmaa näkökulmaa. Tärkeää on myös yleisön luottamus tuomaristoon. Tuomariston odotetaan olevan asiantunteva ja suuren yleisön tuntema. Näitä asioita peilaten, olen äärimmäisen tyytyväinen tuomaristotiimiin, tuomariston puheenjohtaja Martti Haapamäki kuvailee Tangomarkkinoiden tiedotteessa.

Ilmoittautuminen laulukilpailun esikarsintaan on alkanut, ja esikarsintakiertue käynnistyy lauantaina 16. helmikuuta.

Kiertue vierailee yhdellätoista paikkakunnalla ympäri Suomen. Tapahtumissa on mukana ovat tangokuningatar 2014 Maria Tyyster, iskelmälaulaja Arto Nuotio sekä Tanssiorkesteri Sunset.

Esikarsinnassa yleisö pääsee valitsemaan illan suosikkinsa suoraan jatkoon kilpailun seuraavaan vaiheeseen. Esikarsinnan kaikki laulusuoritukset tallennetaan Tangotuomariston arvioitavaksi.

Esikarsintakiertueen lisäksi, kilpailuun voi osallistua lähettämällä kilpailusuorituksen videotallenteena.

Kaikista osallistuneista laulusuorituksista tuomaristo valitsee jatkokilpailijat toukokuussa järjestettävälle Tangomaratonille.

Seinäjoen Tangomarkkinat 10.–14.7.2019

Kommentoi