SeAMKista valmistuneet opiskelijat antoivat hyviä arvioita opinahjolleen – ylemmissä AMK-tutkinnoissa SeAMK oli Suomen toiseksi paras

Kuvituskuva Anna-Pia Ahola

toimitus

Seinäjoen ammattikorkeakoulun tutkinto-ohjelmat ovat saaneet hyviä arvioita ammattikorkeakoulujen valmistumisvaiheen opiskelijapalautekyselyssä.

Valtakunnallisessa vertailussa ensimmäisiksi SeAMKin AMK-tutkinto-ohjelmista sijoittuivat restonomien (1/3) ja rakennusmestarien tutkinto-ohjelmat (1/9). Opiskelijat nostivat toiselle sijalle konetekniikan (2/17), automaatiotekniikan (2/6) sekä bio- ja elintarviketekniikan insinöörien (2/4) ja kirjasto- ja tietopalvelualan tradenomien (2/3) tutkinto-ohjelmat. Kärjen tuntumassa ovat myös agrologien tutkinto-ohjelma ja tradenomien tutkinto-ohjelma.

Aloittain tarkasteltuna SeAMK sai parhaat sijoitukset tekniikan (3/19), palvelualojen (3/18) ja liiketalouden (4/21) ohjausaloilla.

Ammattikorkeakoulujen välisessä vertailussa SeAMK saavutti AMK-tutkintojen osalta sijan 12/23. Sen sijaan ylempien AMK-tutkintojen osalta SeAMK nousi koko maan vertailussa toiseksi (2/23).

Ylemmissä AMK-tutkinnoissa SeAMKin koulutusaloista sijoittuivat hyvin liiketalouden ala (1/21), tekniikan ala (3/17) ja sosiaali- ja terveysala (2/23).

Ammattikorkeakoulujen valmistumisvaiheen opiskelijapalautekyselyssä (AVOP) opiskelija arvioi ja antaa palautetta toteutuneesta koulutuksesta. AVOP-kyselymittaristo on syntynyt Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry:n, Suomen opiskelijakuntien SAMOK ry:n, Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiön (OTUS) ja opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) yhteisenä hankkeena. Kyselymittariston käyttöönotosta ja sen kehittämisestä vastaa Arene ry.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Seinäjoen Sanomat jää ilmestymistauolle
 2. Kuinka sinä uskalsit? – seinäjokelainen Päivi vaihtoi alaa ja perusti oman yrityksen viisikymppisenä eikä ole katunut päivääkään
 3. Suunnistuskausi alkaa Seinäjoella omatoimisesti
 4. Seinäjoen seurakunnan jumalanpalvelukset ottivat digiloikan – virtuaalilähetykset suositumpia kuin perinteiset
 5. Astetta hauskempaa ulkoilua – kokosimme vinkkejä Seinäjoelta
 6. Ideaparkin Citymarket ja Huhtala Logistics aloittavat yhteistyön – kuljettavat ostokset ilmaiseksi riskiryhmille
 7. Seinäjoelle tulossa kaupunkipyörät – 50 pyörää, 14 pysäkkiä
 8. Koronan seuraus: Rikollisuus vähentynyt Pohjanmaalla, mutta petosyritykset ja kotihälytykset lisääntyneet
 9. Seinäjoki alkaa jakaa kouluruokaa etäopetuksessa oleville oppilaille – annoksia jaetaan yli 1600
 10. Tuju-panimo sopeutuu – Harapaisissa toimivan pienpanimon tynnyriolut lorotetaan nyt käsipelillä pulloihin ja myydään panimomyymälässä
 11. Jäitkö työttömäski ja haluaisit opiskella? – SeAMK luopuu avoimen ammattikorkeakoulun opintomaksuista osittain
 12. Seinäjoen kaupunki soittaa yli 5000 ikäihmiselle – soittokierros alkaa yli 85-vuotiaista
 13. Limu ja lihis vaihtuivat kunnon lounaaseeen ja kalenteriin raivattiin tilaa liikunnalle - seinäjokelaisyrittäjä oppi nauttimaan liikkumisesta: "En olisi uskonut, että viikon paras hetki on jumppa"
 14. Asuntosijoittaja kaipasi helposti ostettavaa palvelua – kun sitä ei ollut, seinäjokelainen Jussi Takala perusti yrityksen itse
 15. Tässä on Seinäjoen Hyvä asiakaspalvelija 2020

Näytä lisää