Seinäjoella kuntien paras imago: "Edullinen sijainti, hyvä yrityskumppaniverkosto ympärillä ja suurimpia kaupunkeja alhaisempi kustannustaso"

Seinäjoki saa kiitosta yritysmyönteisyydestään. Matias Helinko

toimitus

Seinäjoella on Suomen kuntien paras imago. Tämä selviää Taloustutkimuksen toteuttamasta Kuntien imago 2018 -tutkimuksesta.

Taloustutkimuksen vuosittain kuntien yritysten johtajille tekemässä seurantatutkimuksessa kuntia mitataan kolmella erilaisella mittarilla, joista ensimmäisessä arvioidaan kuntia yleisarvosanalla 4-10. Parhaat arviot tästä annetaan Seinäjoelle ja viime vuosina kärkisijaa pitänyt Kaarina sijoittuu toiseksi.

Tutkimuksessa kysytään myös suosittelua NPS-mittarilla eli voiko suositella kuntaa toiselle yritykselle toimipaikaksi. Myös tällä mittarilla Seinäjoki nousee Kaarinan ohi ykköseksi.

– Upeaa luettavaa jälleen kerran. Tämä tutkimus on täydellisesti samassa linjassa Suomen Yrittäjien ja Elinkeinoelämän keskusliiton teettämien kyselyiden kanssa. Näiden kaikkien mukaan Seinäjoki on Suomen yritysmyönteisin ja -vetovoimaisin kaupunki, Into Seinäjoen toimitusjohtaja Hannu Kantonen toteaa.

– Näin vahva yritysjohtajien antama positiivinen viesti kaupungin kehittymisestä, kasvusta ja yritysmyönteisyydestä auttaa meitä viemään isoja kaupungin ja yritysten kärkihankkeita ja investointeja eteenpäin,.

Kantosen mukaan vastauksista välittyvä yritysten vahva tulevaisuudenusko on erittäin tärkeä viesti ja luo vankan pohjan kaupungin tulevalle kehittämiselle

Seinäjoki saa positiivista palautetta etenkin kasvusta, sijainnista sekä yrittäjämyönteisyydestä.

– Seinäjoki on varmasti Suomen yritysystävällisimpiä kaupunkeja. Kasvukaupunki, jossa on helppo toimia, myös kunnan kanssa. Edullinen sijainti, hyvä yrityskumppaniverkosto ympärillä ja suurimpia kaupunkeja alhaisempi kustannustaso ovat kaupungin vetovoima- ja kilpailukykytekijöitä yrityksille. Työntekijöillemme Seinäjoki pystyy puolestaan tarjoamaan elämän laatua arjen helppoudessa (mm. asiointi, liikkuminen, kattavat palvelut) ja esim. monipuolisilla harrastusmahdollisuuksilla, kommentoi eräs tutkimukseen vastannut johtaja.

Lisäksi tutkimuksessa selvitetään mielipiteitä yhdentoista erilaisesta imagotekijästä. Tarkasteltaessa kaikkia imagotekijöitä yhdessä, tälläkin mittarilla kärkisijalle Kaarinan ohi nousee Seinäjoki. Seinäjoki ohittaa kuusi vuotta kärkisijoja pitäneen Kaarinan siis kaikissa kolmessa mittarissa.

– Suuri kiitos kuuluu Seinäjoen ja Suomen yrityksille, kaupungin erinomaisille palveluille ja henkilöstölle, joka yhdessä Into Seinäjoki Oy:n kanssa tekee erinomaisen yritysmyönteistä yhteistyötä yritysten kanssa. Seinäjoella on tilaa onnistua, kasvaa ja menestyä, kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki sanoo.

Kymmenen parhaimman yleisarvosanan saanutta kuntaa

1. Seinäjoki

2. Kaarina

3. Joensuu

4. Jyväskylä

5. Hyvinkää

5. Kuopio

7. Ylöjärvi

8. Tampere

9. Salo

10. Rauma

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Seinäjoen Sanomat jää ilmestymistauolle
 2. Kuinka sinä uskalsit? – seinäjokelainen Päivi vaihtoi alaa ja perusti oman yrityksen viisikymppisenä eikä ole katunut päivääkään
 3. Suunnistuskausi alkaa Seinäjoella omatoimisesti
 4. Seinäjoen seurakunnan jumalanpalvelukset ottivat digiloikan – virtuaalilähetykset suositumpia kuin perinteiset
 5. Astetta hauskempaa ulkoilua – kokosimme vinkkejä Seinäjoelta
 6. Ideaparkin Citymarket ja Huhtala Logistics aloittavat yhteistyön – kuljettavat ostokset ilmaiseksi riskiryhmille
 7. Seinäjoelle tulossa kaupunkipyörät – 50 pyörää, 14 pysäkkiä
 8. Koronan seuraus: Rikollisuus vähentynyt Pohjanmaalla, mutta petosyritykset ja kotihälytykset lisääntyneet
 9. Seinäjoki alkaa jakaa kouluruokaa etäopetuksessa oleville oppilaille – annoksia jaetaan yli 1600
 10. Tuju-panimo sopeutuu – Harapaisissa toimivan pienpanimon tynnyriolut lorotetaan nyt käsipelillä pulloihin ja myydään panimomyymälässä
 11. Jäitkö työttömäski ja haluaisit opiskella? – SeAMK luopuu avoimen ammattikorkeakoulun opintomaksuista osittain
 12. Seinäjoen kaupunki soittaa yli 5000 ikäihmiselle – soittokierros alkaa yli 85-vuotiaista
 13. Limu ja lihis vaihtuivat kunnon lounaaseeen ja kalenteriin raivattiin tilaa liikunnalle - seinäjokelaisyrittäjä oppi nauttimaan liikkumisesta: "En olisi uskonut, että viikon paras hetki on jumppa"
 14. Asuntosijoittaja kaipasi helposti ostettavaa palvelua – kun sitä ei ollut, seinäjokelainen Jussi Takala perusti yrityksen itse
 15. Tässä on Seinäjoen Hyvä asiakaspalvelija 2020

Näytä lisää