Seinäjoella kuntien paras imago: "Edullinen sijainti, hyvä yrityskumppaniverkosto ympärillä ja suurimpia kaupunkeja alhaisempi kustannustaso"

Seinäjoella on Suomen kuntien paras imago. Tämä selviää Taloustutkimuksen toteuttamasta Kuntien imago 2018 -tutkimuksesta.

Taloustutkimuksen vuosittain kuntien yritysten johtajille tekemässä seurantatutkimuksessa kuntia mitataan kolmella erilaisella mittarilla, joista ensimmäisessä arvioidaan kuntia yleisarvosanalla 4-10. Parhaat arviot tästä annetaan Seinäjoelle ja viime vuosina kärkisijaa pitänyt Kaarina sijoittuu toiseksi.

Tutkimuksessa kysytään myös suosittelua NPS-mittarilla eli voiko suositella kuntaa toiselle yritykselle toimipaikaksi. Myös tällä mittarilla Seinäjoki nousee Kaarinan ohi ykköseksi.

– Upeaa luettavaa jälleen kerran. Tämä tutkimus on täydellisesti samassa linjassa Suomen Yrittäjien ja Elinkeinoelämän keskusliiton teettämien kyselyiden kanssa. Näiden kaikkien mukaan Seinäjoki on Suomen yritysmyönteisin ja -vetovoimaisin kaupunki, Into Seinäjoen toimitusjohtaja Hannu Kantonen toteaa.

– Näin vahva yritysjohtajien antama positiivinen viesti kaupungin kehittymisestä, kasvusta ja yritysmyönteisyydestä auttaa meitä viemään isoja kaupungin ja yritysten kärkihankkeita ja investointeja eteenpäin,.

Kantosen mukaan vastauksista välittyvä yritysten vahva tulevaisuudenusko on erittäin tärkeä viesti ja luo vankan pohjan kaupungin tulevalle kehittämiselle

Seinäjoki saa positiivista palautetta etenkin kasvusta, sijainnista sekä yrittäjämyönteisyydestä.

– Seinäjoki on varmasti Suomen yritysystävällisimpiä kaupunkeja. Kasvukaupunki, jossa on helppo toimia, myös kunnan kanssa. Edullinen sijainti, hyvä yrityskumppaniverkosto ympärillä ja suurimpia kaupunkeja alhaisempi kustannustaso ovat kaupungin vetovoima- ja kilpailukykytekijöitä yrityksille. Työntekijöillemme Seinäjoki pystyy puolestaan tarjoamaan elämän laatua arjen helppoudessa (mm. asiointi, liikkuminen, kattavat palvelut) ja esim. monipuolisilla harrastusmahdollisuuksilla, kommentoi eräs tutkimukseen vastannut johtaja.

Lisäksi tutkimuksessa selvitetään mielipiteitä yhdentoista erilaisesta imagotekijästä. Tarkasteltaessa kaikkia imagotekijöitä yhdessä, tälläkin mittarilla kärkisijalle Kaarinan ohi nousee Seinäjoki. Seinäjoki ohittaa kuusi vuotta kärkisijoja pitäneen Kaarinan siis kaikissa kolmessa mittarissa.

– Suuri kiitos kuuluu Seinäjoen ja Suomen yrityksille, kaupungin erinomaisille palveluille ja henkilöstölle, joka yhdessä Into Seinäjoki Oy:n kanssa tekee erinomaisen yritysmyönteistä yhteistyötä yritysten kanssa. Seinäjoella on tilaa onnistua, kasvaa ja menestyä, kaupunginjohtaja Jorma Rasinmäki sanoo.

Kymmenen parhaimman yleisarvosanan saanutta kuntaa

1. Seinäjoki

2. Kaarina

3. Joensuu

4. Jyväskylä

5. Hyvinkää

5. Kuopio

7. Ylöjärvi

8. Tampere

9. Salo

10. Rauma

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat