Tarjolla 8034,30 euroa 10 päivän taivastelusta – tässä taisi tulla Suomen erikoisin työpaikkailmoitus

Tällä ilmoituksella Seinäjoki haki itselleen taivastelijaa. Kampanja ylitti odotukset. Into Seinäjoki

Mikko Välimaa

Seinäjoen kaupunki hakee itselleen medianäkyvyyttä rekrytoimalla "taivastelijan".

Rekrytointi-ilmoituksen mukaan Seinäjoki palkkaa esiintymisvalmiin ihmisen, jonka tehtävänä on tutustua kaupunkiin 10 päivän ajan. Työtä maksettava palkkio on varsin muhkea: yli 8 000 euroa.

Viestintä- ja markkinointipäällikkö Sanna Männikkö kehitysyhtiö Into Seinäjoesta sanoo, että taivastelijan tehtävä on viestiä Seinäjoella tarjolla olevista hyvistä työ- ja asuinmahdollisuuksista.

Männikön mukaan työ sopii aktiiviselle somettajalle, jolla on videotaidot hallussa.

Hakeeko kaupunki siis pestiin jotakuta kuuluisaa tubettajaa?

– Hakijalle on eduksi, jos hänellä on jo entuudestaan somessa laaja yleisö. Olisimme tietysti tyytyväisiä, jos joku tubettaja tai muu somepersoona paikkaa hakisi, mutta ei se ole välttämättömyys, Männikkö sanoo.

Hakijoita toivotaan etenkin Seinäjoen ulkopuolelta, minkä vuoksi rekrytointi-ilmoituksessa puhutaan "muukalaisesta". Ulkopuolinen voi löytää Seinäjoesta sellaisia asioita, joita paikkakuntalainen ei välttämättä huomaa.

– Mutta tietysti Seinäjoella asuvatkin voivat paikkaa hakea, Männikkö sanoo.

Muhkeahkoa palkkiota Männikkö selittää sillä, että kyse on koko projektin kokonaispalkkiosta.

Seinäjoki on kasvanut viime vuodet kovaa vauhtia, ja taloudessa on mennyt hyvin. Meno on ollut pohjalaisittain niin kovaa, että Seinäjoki julisti itsensä viime elokuussa "avaruuden pääkaupungiksi".

Taivastelijan etsiminen jatkaa tätä teemaa.

– Haluamme kiinnittää huomiota siihen, että Seinäjoella on tarjolla runsaasti eri alojen töitä. Taivastelijan paikan lisäksi Seinäjoella on tälläkin hetkellä satoja avoimia työpaikkoja, sanoo Männikkö.

Männikön mukaan Seinäjoelle muuttaa työikäisiä aikuisia eripuolilta maata, muun muassa Helsingistä ja Tampereelta. Seinäjoella myös rakennetaan väkilukuun suhteutettuna enemmän kuin missään muualla Suomessa, ja lisäksi kaupunki on valittu useana vuonna peräkkäin Suomen yritysmyönteisimmäksi kunnaksi.

– Seinäjoella on Suomen suurten kaupunkien pienin työttömyys, ja elinvoimainen yrityselämä näkyy myös investointien määrässä: vuosina 2017–2021 alueen yritysten investoinnit ylittävät miljardi euroa, Into Seinäjoen tiedotteessa luetellaan. Seinäjoen väkiluku kasvaa vuosittain 600–800 hengellä.

– Meillä on tietysti tilaa yrittämiselle ja kasvulle, mutta uskallan väittää, että täällä on myös tilaa nauttia elämästä ja toteuttaa itseään monin tavoin. Esimerkiksi kulttuuritarjonta on runsasta, harrastusmahdollisuudet ovat erittäin monipuoliset ja lapsiperheille on tarjolla paljon hyviä vaihtoehtoja päivähoitopaikan valinnassa, Männikkö kehuu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu