Valio lahjoittaa 50 000 euroa SeAMKin yksityisen pääoman keräykseen

toimitus

Valio ja sen omistajaosuuskunnat lahjoittavat viidelle suomalaiselle ammattikorkeakoululle kullekin 50 000 euroa.

Seinäjoen ammattikorkeakoulun lisäksi lahjoitukset osoitetaan Jyväskylän ja Hämeen ammattikorkeakouluille sekä Savonia ammattikorkeakoululle ja Metropolia ammattikorkeakoululle.

Moni lahjoituksen saaneista korkeakouluista sijaitsee maakunnissa, joissa on paljon maidontuotantoa ja Valion tehtaita. Lahjoituksella Valio kertoo haluavansa varmistaa, että Suomesta löytyy jatkossakin eri alojen ammattilaisia elintarvikkeiden tuotantoon, tuotekehitykseen ja kaupallistamiseen.

voivat itse päättää rahojen käytöstä. Seinäjoen ammattikorkeakoulu aikoo kehittää ruoka-alan tutkimusta ja opetusta. Lahjoitusvaroilla muun muassa palkataan ruokaturvallisuuden yliopettaja.

– Lahjoitus on tärkeä viesti siitä, että Valio tukee elintarvikealaan liittyvää koulutusta ja tutkimusta koko maassa. 50 000 euroa koulua kohti on merkittävä summa opetuksen kehittämiseen. Yhteinen haasteemme on alan osaajapulaan vastaaminen. Ruoka kiinnostaa ihmisiä, mutta alan opiskelun pitäisi kiinnostaa yhä useampaa nuorta suomalaista. Yhteisillä tutkimus- ja kehittämishankkeilla on koko ajan suurempi merkitys ammattikorkeakoulujen ja Valion välisessä yhteistyössä. Lahjoitus kannustaa meitä kehittämään yhteistyötä edelleen, sanoo rehtori Tapio Varmola Seinäjoen ammattikorkeakoulusta.

Varainkeräyksen taustalla on ammattikorkeakouluille myönnetty oikeus kerätä varoja toimintansa tukemiseksi sekä valtion lupaama vastinraha. Valtio on varannut ammattikorkeakoulujen pääomittamiseen 24 miljoonaa euroa ensi vuodelle. Vastinraha kohdennetaan ammattikorkeakouluille suhteessa niiden vuoden 2018 aikana keräämään yksityiseen pääomaan.

SeAMK jatkaa varainkeräyskampanjaa ja yritystapaamisia aktiivisesti. Miljoonan euron keräystavoitteen täytyttyä alkukesällä tavoitetta nostettiin 1,4 miljoonaan euroon.

– Monia neuvotteluja on vielä kesken ja meillä on vielä paljon yrityksiä kontaktoimatta. Jo nyt tiedämme, että pystymme keräämillämme varoilla rekrytoimaan uusia asiantuntijoita sekä kehittämään omaa osaamistamme erityisesti ruokaturvallisuudessa ja teollisen internetin sekä digitaalisen liiketoiminnan osa-alueella. Vaikka lahjoitukset ovat vastikkeettomia, tarkoittaa saamamme luottamus alueen yrityksiltä, että meidän on oltava entistä parempi korkeakoulu jatkossa ja sen eteen lupaamme tehdä hartiavoimin töitä”, vararehtori Elina Varamäki kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Seinäjoen Sanomat jää ilmestymistauolle
 2. Kuinka sinä uskalsit? – seinäjokelainen Päivi vaihtoi alaa ja perusti oman yrityksen viisikymppisenä eikä ole katunut päivääkään
 3. Suunnistuskausi alkaa Seinäjoella omatoimisesti
 4. Seinäjoen seurakunnan jumalanpalvelukset ottivat digiloikan – virtuaalilähetykset suositumpia kuin perinteiset
 5. Astetta hauskempaa ulkoilua – kokosimme vinkkejä Seinäjoelta
 6. Ideaparkin Citymarket ja Huhtala Logistics aloittavat yhteistyön – kuljettavat ostokset ilmaiseksi riskiryhmille
 7. Seinäjoelle tulossa kaupunkipyörät – 50 pyörää, 14 pysäkkiä
 8. Koronan seuraus: Rikollisuus vähentynyt Pohjanmaalla, mutta petosyritykset ja kotihälytykset lisääntyneet
 9. Seinäjoki alkaa jakaa kouluruokaa etäopetuksessa oleville oppilaille – annoksia jaetaan yli 1600
 10. Tuju-panimo sopeutuu – Harapaisissa toimivan pienpanimon tynnyriolut lorotetaan nyt käsipelillä pulloihin ja myydään panimomyymälässä
 11. Jäitkö työttömäski ja haluaisit opiskella? – SeAMK luopuu avoimen ammattikorkeakoulun opintomaksuista osittain
 12. Seinäjoen kaupunki soittaa yli 5000 ikäihmiselle – soittokierros alkaa yli 85-vuotiaista
 13. Limu ja lihis vaihtuivat kunnon lounaaseeen ja kalenteriin raivattiin tilaa liikunnalle - seinäjokelaisyrittäjä oppi nauttimaan liikkumisesta: "En olisi uskonut, että viikon paras hetki on jumppa"
 14. Asuntosijoittaja kaipasi helposti ostettavaa palvelua – kun sitä ei ollut, seinäjokelainen Jussi Takala perusti yrityksen itse
 15. Tässä on Seinäjoen Hyvä asiakaspalvelija 2020

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää