Ensin Urpilainen ilmoitti jatkosta, myöhemmin Tolppanen kertoi luopuvansa

Vaasan vaalipiriin sosiaalidemokraateilta saatiin tänään uutta tietoa istuvien kansanedustajien jatkoaikeista.

Keskiviikkona aamupäivällä neljännen kauden kansanedustaja, SDP:n entinen puheenjohtaja ja valtiovarainministeri Jutta Urpilainen kertoi aikeistaan lähteä ehdolle ensi kevään eduskuntavaaleissa. Asiasta kertoi ensimmäisenä Urpilaisen kotikaupungissa Kokkolassa ilmestyvä Keskipohjanmaa-lehti.

– Perusteellisen pohdinnan jälkeen olen päätynyt siihen, että olen käytettävissä SDP:n Pohjanmaan piirin päättäessä syyskokouksessaan kansanedustajaehdokkaista, Urpilainen sanoo Keskipohjanmaalle.

Samassa haastattelussa Urpilainen kertoo olevansa valmis myös esimerkiksi ministerinpestiin, jos siihen ilmenee mahdollisuus.

Keskiviikon aikana saatiin demarileiristä toinenkin uutinen, kun vaasalainen kansanedustaja Maria Tolppanen ilmoitti jättävänsä asettumatta ehdolle ensi kevään vaaleissa. Tolppasen päätöksestä kertoi ensimmäisenä Wasabladet.

Syyksi päätökselleen Tolppanen kertoo ikänsä: hän täyttää tänä vuonna 66 vuotta.

– Kivi putosi sydämeltä, kun Jutta Urpilainen kertoi asettuvansa ehdolle nimenomaan eduskuntavaaleissa. Hänellä on potentiaalia vaikka mihin. Urpilaisen ilmoituksella oli ratkaiseva vaikutus myös omaan päätökseeni, kertoo Tolppanen Ilkan haastattelussa

Tolppanen on toisen kauden kansanedustaja. Tolppanen valittiin vuonna 2011 eduskuntaan Perussuomalaisen puolueen listalta. Hän kuitenkin vaihtoi puoluetta kesäkuussa 2016 ja on sen jälkeen ollut osa SDP:n eduskuntaryhmää.

Tolppanen aikoo Ilkan mukaan olla ehdolla seuraavissa kunta- ja maakuntavaaleissa.