Kesäkauden päättävä Seinäjoen Venetsialaiset järjestetään ensimmäistä kertaa – ohjelmaa rockin klassikoista jumppaan

VENETSIALAISET Uusi tapahtuma Seinäjoella päättää kesäkauden. Tapahtuman aikana muun muassa kuullaan musiikkia, nauretaan stand up -koomikolle ja jumpataan.

Jani Krvonen ja tapahtumapäällikkö Ari Kilpiö laskevat, että jos tapahtuma kerää kaikkiaan vähintään 4000 kävijää, tapahtuma voidaan järjestää jatkossakin. Anna-Pia Ahola

anna-pia.ahola@media.fi

Seinäjoen Venetsialaiset on uusi tapahtumakokonaisuus, joka järjestetään Kampusrannassa.

Tapahtumapäällikkö Ari Kilpiön mukaan ohjelma on pyritty rakentamaan maltillisesti mutta laadukkaasti niin, että jokaiselle löytyy jotakin.

–Seinäjoki on niin järkyttävän kova musiikkikaupunki, ettemme alkaneet kuitenkaan hulluttelemaan, Kilpiö naurahtaa.

Monipäiväinen tapahtuma alkaa perjantaina ja päättyy keskiviikon opiskelijabileisiin. Isoin päivä on lauantai. Silloin on luvassa perhetapahtuma, jonka vetonaulana on Hevisaurus.

Illalla kuullaan raskaan rockin klassikoita, kun Masters of Metal -tapahtumakosepti tuo lavalle Antti Railion, Noora Louhimon (Battle Beast), JP Leppäluodon (mm. Charon) ja Timo Kotipellon (Stratovarius).

Venetsialaisten muu ohjelma rakentui tämän konseptin ympärille. Kilpiö toteaa, että kyseinen keikka on harvinaisuus: Masters of Metal heittää tänä vuonna vain kaksi keikkaa.

–Solistit ovat antaneet bändille treenattavaksi kappaleet, jotka haluavat vetää. Biisit ovat sellaisia, jotka ovat olleet laulajille itselleen tärkeitä.

Kilpiö on biisilistan nähnyt, mutta se pysyy salassa vielä keikkailtaan asti.

Bändissä soittavat muun muassa Raskasta joulua -konseptin perustaja Erkka Korhonen sekä neljä seinäjokelaismuusikkoa: Timo Luostari, Henri Peltola, Junnu Hirsimäki ja Juha Mäenpää

Metallin mestareiden esiintymistauolla nähdään ilotulitus, joka ammutaan Framin puoleiselta rannalta.

Perjantaina on luvassa muun muassa stand upia ja dj Matti Airaksinen nousee lavalle, tiistaina taas jumpataan Martina Aitolehden johdolla.

Seinäjoen Venetsialaisia on järjestämässä viisi yhteistyökumppania. Pääjärjestäjänä toimii Seinäjoki Activity Park Oy, jonka toimitusjohtaja Jani Karvonen toivoo eri tapahtumien tavoittavan vähintään 4000 kävijää.

Samoihin lukuihin päätyy Kilpiö, joka toteaa, että se takaisi tapahtuman jatkuvuuden. Tapahtuma-alueelle mahtuu kerrallaan 1500–2000 ihmistä.

–Venetsialaiset toimii monissa muissa kaupungeissa. Jos täällä kysyntää on, sitten voi miettiä tapahtuman kasvattamista, Kilpiö tuumaa.

Karvonen sanoo, että tapahtumalla pyritään myös elävöittämään Seinäjoen jokivarsien elämää.

–Jokirannan kehittäminen on kaupungin strategiassa ja otimme siitä kopin ja tuomme kesäkauden päättäjäiset Seinäjoellekin. Katsotaan, miten tapahtuma toimii, Karvonen päättää.

Seinäjoen Venetsialaiset

Perjantaina 24.8. ohjelmassa stand up: Jacke Björklund, bilebändi Playa, Dj Matti Airaksinen, lauantaina 25.8. Hevisaurus ja Masters of Metal, tiistaina 28.8. Yvette-naisten jumppatapahtuma, keskiviikkona 29.8. End of Summer beat -opiskelijabileet.

Järjestäjinä toimivat T:mi PQ Production, Sävelkorva Oy, Yvette, Huvikumpu Oy, Seinäjoen Opiskelijapalvelut Oy, Seinäjoki Activity Park Oy, päiväkoti Jump Oy ja Jumpin vanhempainkerho.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Seinäjoen Sanomien ilmestyminen on tauolla toistaiseksi
 2. Ruoka: Vaellukselle ei kannata kantaa vettä porkkanoissa, kuivaa siis ruoasta grammat pois – "Jokseenkin kaiken voi kuivata", kokenut vaeltaja Raija Hentman, 72, sanoo
 3. Ruoka: Vaellukselle ei kannata kantaa vettä porkkanoissa, kuivaa siis ruoasta grammat pois – "Jokseenkin kaiken voi kuivata", kokenut vaeltaja Raija Hentman, 72, sanoo
 4. Tuusulan asuntomessut: Tuusula päihitti Ylöjärven: vuonna 2000 tehty kävijäennätys on edelleen voimassa
 5. Tiede: Solubiologi Kirsi Rilla tutkii mikroskooppisen pieniä kalvorakkuloita, joista voi olla apua esimerkiksi syövän diagnosoinnissa – "Muistan edelleen, kuinka alle kouluikäisenä pääsin tutkimaan tukkimiehentäitä"
 6. Linnanmäellä joukkoaltistuminen koronalle – tähän aikaan seurue vieraili
 7. Tuusulan asuntomessut: Tapettia ikivanhalla tavalla – Japanista kotoisin oleva vesiliukoinen kangastapetti on akustinen
 8. Tuusulan asuntomessut: Pienet tontit puistojen reunoilla – Keravan uusille asukkaille piti osoittaa, ettei kotikaupunki ole vain nukkumalähiö
 9. Tuusulan asuntomessut: Asuntomessut on rakentamisen ajankuva – Tuusulan Lahelanrinteellä oli kunnia avata messujen 50 vuoden historia
 10. Tuusulan asuntomessut: Iso ruokapöytä ei ole enää olohuoneen fokus – kotitoimiston kalusteet ovat kevyitä ja helposti siirreltävissä ja taloteknologia maustaa etätyöntekoa
 11. Tuusulan asuntomessut: Esteettömyys saa kiitosta: vammaisneuvosto testasi messualueen
 12. Tuusulan asuntomessut: Kortteli tuo sukupolvet yhteen: messujen innovaatioihin kuuluvat muun muassa Toiveiden kortteli ja kotimaiset älylukot
 13. Tuusulan asuntomessut: ”Jos nyt sauna olisi” – Antti Kaikkosesta on muovautunut kätevä remonttireiska
 14. Kesäkuvakisa käy kuumana – Vielä kaksi viikkoa aikaa osallistua ja voittaa liput Heurekaan!
 15. Likainen liesituuletin voi aiheuttaa iljettävän yllätyksen – näistä merkeistä tiedät, milloin se pitää puhdistaa

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Komea feikkimies houkuttaa keski-ikäistä, yksinäistä naista netissä – "Sotilas, lääkäri, insinööri tai esimerkiksi öljynporauslautalla työskentelevä"
 2. Tässäkö Suomen rauhallisin torikamera? – "Tänään meni yksi kuorma-auto"
 3. Aaron puuttuvat miljoonat
 4. Viesteihin ei kannata vastata - Mitä väliä sillä on, miltä lähettäjästä tuntuu?
 5. Tällainen järkäle on Kaivopuiston 350 tonnin onnettomuusnosturi – toimitusjohtaja: "Se on ollut täysin kunnossa"
 6. IL: Matti Nykänen haudataan synnyinkaupunkiinsa – Pia-leskellä ei tietoa valtiollisista hautajaisista
 7. Anna otti 16-vuotiaana ison askeleen kohti itsenäistä elämää – oppilaitoksen asuntolasta tuli toinen koti, jossa yksi päivittäinen rutiini on ylitse muiden
 8. Kuluttaja paljastaa taas: 400 euron Garmin-urheilukellon verrokin saa reilulla 100 eurolla
 9. Osa pettyy linssileikkaukseen – Silmälaseista ei välttämättä pääsekään kokonaan eroon
 10. Kesäkuvakisa käy kuumana – Vielä kaksi viikkoa aikaa osallistua ja voittaa liput Heurekaan!
 11. Seinäjoelle tulossa kaupunkipyörät – 50 pyörää, 14 pysäkkiä
 12. Ennen Tourette-diagnoosia Paula, 29, ei puhunut oireistaan, koska pelkäsi leimautuvansa hulluksi – "Pään sisällä voi olla kova vilinä"
 13. Väestöliiton Heli Vaaranen: ”Suhdetta ei voi aina korjata toimivaksi”
 14. Alko, Wish, Varusteleka vai Verkkokauppa.com? – Näistä nettikaupoista suomalaiset pitävät eniten
 15. Wellnessmalli-kisan voittanut Veera, 20, uskalsi sanoa suoran näkemyksen kehopositiivisuudesta – reaktio yllätti

Näytä lisää