Laitakaupungin orkesterin syksy starttaa musiikin moniosaaja Jose Mäenpään johdolla

Laitakaupungin orkesteri avaa syyskautensa popahtavissa jazztunnelmissa. Yhtyeen solistina vierailee Ilmajoelta kotoisin oleva laulaja-trumpetisti Jose Mäenpää.

Laitakaupungin orkesteri. Mikko Koivuporras

toimitus

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Seinäjoen yksikön ja Laitakaupungin orkesterin ideoima konserttisarja tuo LKO:n vieraaksi vuoden 2018 aikana eri alojen huippumuusikoita, joiden taustat ovat Taideyliopistossa.

Konserttisarjan avauksen solistivieraana huhtikuussa toimi huuliharpisti, musiikin tohtori Jouko Kyhälä ja ohjelmisto koostui suomalaisesta kansanmusiikista. Konserttisarjan toisessa osassa kuullaan popahtavaa jazzia Jose Mäenpään johdolla.

Ilmajokelaislähtöinen, nykyään Helsingissä vaikuttava musiikin moniosaaja Mäenpää esittää Almassa omia tuoreita laulujaan Laitakaupungin orkesterin säestyksellä. Monet illan lauluista ovat Mäenpään oman trion, Josén Pimeä Puoli -yhtyeen, ohjelmistoa. Yhtye julkaisi debyyttialbuminsa maaliskuussa 2018.

Illan musiikissa näkyy Mäenpään laaja musiikillinen matka monessakin mielessä; lauluissa on kaikuja niin jazzista, iskelmästä kuin popistakin. Laulujen tekstit käsittelevät usein elämän nurjempia puolia, mutta suurella sydämellä ja kirkkaalla pilkkeellä, joskus ironisestikin.

Laitakaupungin orkesteri on Seinäjoella toimiva rytmimusiikin ammattilaisorkesteri, jonka isäntäorganisaationa toimii Seinäjoen elävän musiikin yhdistys Selmu ry. Vuodesta 2011 toiminut yhtye operoi monipuolisesti eri rytmimusiikin tyylien parissa niin erilaisten konserttiproduktioiden, tanssin kuin teatterinkin kentällä.

LKO on tehnyt menestyksekästä yhteistyötä eri artistien, kuten Palefacen, Otto Grundströmin, Susanna Erkinheimon ja Osku Ketolan sekä Seinäjoen kaupunginorkesterin kanssa.

Jose Mäenpää ja Laitakaupungin orkesteri (Piia Kleemola, viulu Lotta Hagfors, laulu Sami Silen, kitara Petri Välimäki, kontrabasso Teemu Vuorela, rummut ) perjantaina 17.8. kello 19 Hotelli-ravintola Almassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Seinäjoen Sanomat jää ilmestymistauolle
 2. Kuinka sinä uskalsit? – seinäjokelainen Päivi vaihtoi alaa ja perusti oman yrityksen viisikymppisenä eikä ole katunut päivääkään
 3. Suunnistuskausi alkaa Seinäjoella omatoimisesti
 4. Seinäjoen seurakunnan jumalanpalvelukset ottivat digiloikan – virtuaalilähetykset suositumpia kuin perinteiset
 5. Astetta hauskempaa ulkoilua – kokosimme vinkkejä Seinäjoelta
 6. Ideaparkin Citymarket ja Huhtala Logistics aloittavat yhteistyön – kuljettavat ostokset ilmaiseksi riskiryhmille
 7. Seinäjoelle tulossa kaupunkipyörät – 50 pyörää, 14 pysäkkiä
 8. Koronan seuraus: Rikollisuus vähentynyt Pohjanmaalla, mutta petosyritykset ja kotihälytykset lisääntyneet
 9. Seinäjoki alkaa jakaa kouluruokaa etäopetuksessa oleville oppilaille – annoksia jaetaan yli 1600
 10. Tuju-panimo sopeutuu – Harapaisissa toimivan pienpanimon tynnyriolut lorotetaan nyt käsipelillä pulloihin ja myydään panimomyymälässä
 11. Jäitkö työttömäski ja haluaisit opiskella? – SeAMK luopuu avoimen ammattikorkeakoulun opintomaksuista osittain
 12. Seinäjoen kaupunki soittaa yli 5000 ikäihmiselle – soittokierros alkaa yli 85-vuotiaista
 13. Limu ja lihis vaihtuivat kunnon lounaaseeen ja kalenteriin raivattiin tilaa liikunnalle - seinäjokelaisyrittäjä oppi nauttimaan liikkumisesta: "En olisi uskonut, että viikon paras hetki on jumppa"
 14. Asuntosijoittaja kaipasi helposti ostettavaa palvelua – kun sitä ei ollut, seinäjokelainen Jussi Takala perusti yrityksen itse
 15. Tässä on Seinäjoen Hyvä asiakaspalvelija 2020

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää