Kukko nousi myyntilistan kärkeen Ruotsissa hurjalla vauhdilla – "Tavoitteena olla koko maan myydyin suomalaisolut"

Kuvan olutta on myyty Ruotsissa enemmän kuin mitään muuta pienpanimo-olutta. Laitilan Wirvoitusjuomatehdas

Don Lehtinen

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan valmistama Kukko Helles -olut on viimeisimpien tilastojen mukaan Ruotsin myydyin pienpanimo-olut. Ruotsin "Alkossa" eli Systembolaget-myymälässä olut on ollut vakiovalikoimassa vain kaksi kuukautta.

Myyntiluvut tekevät oluesta sekä Ruotsin että Suomen myydyimmän pienpanimo-oluen. Ruotsiin on toimitettu kesäkuun alusta lukien jo yli 600 000 tölkkiä Kukko Helles -olutta. Yhtiö kertoo olevansa yllättynyt ja ylpeä saavutuksesta.

– Helles on oluena sellainen, joka vetoaa suureen osaan yleisöä; raikas, maukas ja hyvin janon sammuttava olut, jossa eri asiat maistuvat selkeästi ja tasapainossa. Se on etenkin kuluvan kesän kaltaisissa hellekeleissä omimmillaan, kertoo Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan toimitusjohtaja Rami Aarikka

Yhtiö ei aio ykkössijasta huolimatta levätä laakereillaan. Myynnin kasvun puolesta puhuvat nopean alkumenestyksen lisäksi laaja myymäläpeitto: olut on myynnissä yli 350 myymälästä Ruotsissa.

– Tavoitteenamme on ehdottomasti tehdä Kukosta Ruotsin myydyin suomalainen olut. Tämän suhteen ollaan jo aika pitkällä, joten voi hyvin olla, että tämän osalta meillä on pian lisää iloisia uutisia, Aarikka kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu