Keskisuomalainen haluaa uusia paikallisradioita isoihin kaupunkeihin – "Tavoitteena olla enemmän kuin pelkkiä musiikkikanavia"

Medialiiton hallituksen puheenjohtajan Vesa-Pekka Kangaskorven mukaan kaikkein tehokkain ja vaikuttavin keino tukea kotimaista journalismia ja kirjallisuutta olisi mahdollisimman alhainen arvonlisäverokanta. Se kohdistaisi tuen lukijalle ja lukemiseen.

Mikko Välimaa

Mediatalo Keskisuomalainen hakee radiotoimilupia useisiin suurin kaupunkeihin.

Kymmeniä sanoma- ja paikallislehtiä Suomessajulkaisevamediatalo kertoo, että se on jättänyt hakemukset Uudellamaalla, Tampereella, Lahdessa, Jyväskylässä, Mikkelissä ja Kuopiossa toimiville radioasemille.

Konsernijohtaja Vesa-Pekka Kangaskorven mukaan hakee kasvua liiketoimintaansa sekä uusia entistä kattavampia palveluja sekä kuluttaja- että media-asiakkailleen.

Mediatalo Keskisuomalainen on laajentunut viime vuosina yritysostoin, joista viimeisin suuri kauppa oli lahtelaisen Mediatalo ESA:n hankinta.

– Mediatalo ESA:n hankinnan kautta omistukseemme tuli radioliiketoimintaa Päijät-Hämeestä Radio Voiman muodossa. Kokemuksemme Lahdessa ovat olleet myönteisiä, ja haluamme laajentaa vahvaan paikalliseen sisältöön perustuvan radiokonseptimme muihinkin kaupunkeihin, Kangaskorpi toteaa tiedotteessa.

– Vahvistamme entisestään monikanavaista sisällöntuotantoamme. Tulemme hyödyntämään vahvaa paikallista ja valtakunnallista sisällöntuotantoa paikallisradioissa. Tavoitteena on saada aikaan enemmän kuin pelkkiä musiikkikanavia. Uskomme, että paikallisradiot täydentävät mediatalomme tarjontaa myös mainosvälineenä asiakkaita hyödyttävällä tavalla.

Kaupallisen radiotoiminnan kattojärjestön, RadioMedia ry:n mukaan radiomainonnan määrä Suomessa nousi vuonna 2017 ennätystasolle 63,5 miljoonaan euroon.

Myynti on kasvanut viime vuodet, ja sen arvioidaan kasvavan myös 2018.

Viestintävirasto myöntää vuosien 2020–2029 toimiluvat vuoden loppuun mennessä.

Tämä sivusto on osa Mediatalo Keskisuomalaista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Seinäjoen Sanomat jää ilmestymistauolle
 2. Kuinka sinä uskalsit? – seinäjokelainen Päivi vaihtoi alaa ja perusti oman yrityksen viisikymppisenä eikä ole katunut päivääkään
 3. Suunnistuskausi alkaa Seinäjoella omatoimisesti
 4. Seinäjoen seurakunnan jumalanpalvelukset ottivat digiloikan – virtuaalilähetykset suositumpia kuin perinteiset
 5. Astetta hauskempaa ulkoilua – kokosimme vinkkejä Seinäjoelta
 6. Ideaparkin Citymarket ja Huhtala Logistics aloittavat yhteistyön – kuljettavat ostokset ilmaiseksi riskiryhmille
 7. Seinäjoelle tulossa kaupunkipyörät – 50 pyörää, 14 pysäkkiä
 8. Koronan seuraus: Rikollisuus vähentynyt Pohjanmaalla, mutta petosyritykset ja kotihälytykset lisääntyneet
 9. Seinäjoki alkaa jakaa kouluruokaa etäopetuksessa oleville oppilaille – annoksia jaetaan yli 1600
 10. Tuju-panimo sopeutuu – Harapaisissa toimivan pienpanimon tynnyriolut lorotetaan nyt käsipelillä pulloihin ja myydään panimomyymälässä
 11. Jäitkö työttömäski ja haluaisit opiskella? – SeAMK luopuu avoimen ammattikorkeakoulun opintomaksuista osittain
 12. Seinäjoen kaupunki soittaa yli 5000 ikäihmiselle – soittokierros alkaa yli 85-vuotiaista
 13. Limu ja lihis vaihtuivat kunnon lounaaseeen ja kalenteriin raivattiin tilaa liikunnalle - seinäjokelaisyrittäjä oppi nauttimaan liikkumisesta: "En olisi uskonut, että viikon paras hetki on jumppa"
 14. Asuntosijoittaja kaipasi helposti ostettavaa palvelua – kun sitä ei ollut, seinäjokelainen Jussi Takala perusti yrityksen itse
 15. Tässä on Seinäjoen Hyvä asiakaspalvelija 2020

Näytä lisää